RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Juniorke „Lavova“ najbolje u Republici Srpskoj, kapiten Milica Đokić ponovo MVP

Ženska juniorska selekcija KK „Lavovi“ Brčko na juče odigranoj završnici Prvenstva Republike Srpske osvojila je prvo mjesto. Nakon pobjede nad ekipom „Feniksa“ u polufinalnom susretu Finalnog turnira Prvenstva Republike Srpske – u finalnom meču odigranom u Banja Luci savladale su i ekipu „Mladog Krajišnika“, okitivši se medaljom i peharom juniorskog prvaka Republike Srpske za sezonu 2021/2022.

ŽKK MLADI KRAJIŠNIK 47

KK LAVOVI 50

(17:17, 8:12, 8:16, 14:5)

„Meč je bio fantastičan za publiku, sa mnogo rezultatske neizvjesnosti, ali naše djevojke su odnijele pobjedu boljom koncentracijom na terenu u ključnim trenucima i donijele klubu još jednu sjajnu pobjedu. Ušli smo u meč sa respektom prema protivničkoj ekipi, očekivali smo veliki otpor, što se i dogodilo na terenu, ali je rezultatska prednost ostala u našim rukama. Izuzetno sam ponosan na ovu mladu ekipu i ova titula je još jedan dokaz da „Lavovi“ i Brčko imaju odličnu košarkašku budućnost“, kaže glavni trener kluba Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnije na finalnom meču u ekipi KK „Lavovi“ bile su Jelena Lazarević sa 14 poena uz to je ostvarila i nevjerovatnih 17 skokova, Sara Đokić 12 poena i 5 skokova, Tamara Šarenac 11 poena i 4 skoka i kapiten Milica Đokić sa 10 postignutih poena, 9 skokova i 4 asistencije.

Kapiten Milica Đokić proglašena je i na ovom turniru za najkorisniju igračicu (MVP).

„Nadale smo se pobjedi, naravno, zato smo i vrijedno trenirale i radile da je ostvarimo, ali opet taj osjećaj kada zaista ostvarimo cilj je svaki put nevjerovatan i poseban. Ponosna sam na sve nas i nastavljamo dalje sa još većim žarom i što se mene lično tiče, zahvaljujem se i trenerima svih ekipa učesnica na još jednoj MVP tituli i trudiću se da je opravdam, kao i sve prethodne“, kaže kapiten Milica Đokić.

Lavice su 8. maja osvojile i kadetsko Prvenstvo Republike Srpske, kada je Milica takođe proglašena za MVP.

Za Lavice su igrale, pored pomenutih sestara Đokić, Jelene Lazarević i Tamare Šarenac, još: Valentina Došić, Ana Đokić, Katarina Pudić, Ksenia Vukić, Ana Bjeljac, Isidora Vidović, uz podršku pomoćnog trenera Sanjina Vidovića.

„I ova titula dokaz je da se u Koašrkaškom klubu „Lavovi“ ozbiljno i posvećeno radi. Naše mlađe selekcije su nosilac velikog dijela igre i u seniorskoj konkurenciji gdje smo, takođe ostvarili veliki uspjeh ove sezone, tako da imamo pravo da se nadamo nastavku odličnih rezultata u svim kategorijama. Siguran sam da će stručni štab do kraja sezone zajedno sa našim zlatnim djevojkama odraditi odličan posao i pokušati doći i do medalja na završnicama Prvenstva Bosne i Hercegovine, tako da za nas odmora još nema. Čestitam djevojkama i stučnom štabu na odličnim igrama i jednako takvim rezultatima ove sezone“, kaže predsjednik kluba Boško Vukadinović

Konačan plasman na Prvenstvu Republike Srpske za juniorke:

  1. KK Lavovi
  2. ŽKK Mladi Krajišnik
  3. OKK Feniks
  4. ŽKK Orlovi

Lavice su uputile čestitke i ostalim ekipama na ostvarenom rezultatu, kao i organizatorima na gostoprimstvu u Banja Luci!

Naredni izazov mlade košarkašice „Lavova“ očekuje 4-5. juna kada je na rasporedu polufinalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine, a grad domaćin i protivnici biće poznati u narednih nekoliko dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Uzvratna utakmica Play off-a košarkašica KK Lavovi Brčko

Radio Brčko

KK Lavovi Brčko i KK Budućnost Bijeljina igraju treću utakmicu Play off-a

Radio Brčko

Košarkaški klub „Lavovi“ Brčko : Prijem za kadetkinje u Vijećnici

Radio Brčko