RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Uzvratna utakmica Play off-a košarkašica KK Lavovi Brčko

Ekipa ženskog tima KK Lavovi iz Brčkog već poslije prve od tri utakmice kuca na vrata elitnog društva Premijer košarkaške lige BiH.

Prvu utakmicu su u Brčkom pobijedile simpatičnu mladu ekipu Budućnosti iz Bijeljine 72 : 38. Po četvrtinama: 22: 11, 21 : 15, 17 : 2 i 12 : 10. Pogotke su postigle: Milica Đokić 30, Milica Dabović 16, Jelena Lazarević 9, Sara Đokić 6, Iva Kariški 5, Katarina Mihajlović 4,Marjana Todorović 2, a pobjedi su doprinijele: Tamara Šarenac, Adna Okić, Amila Smajić, Ana Đokić i Ksenija Vukić. Trener: Aleksandar Bližnjaković. Trener je izjavio: „Prva utakmica Play offa je završena. Zadovoljan sam rezultatom, ali igrom i nisam. No, bitna je pobjeda. Nadam se da ćemo u drugoj i trećoj pobijediti i podignuti pehar. To će biti kruna na proteklih sedam godina rada.“

Dragana Čojić, trenerica KK Budućnost Bijeljina ističe: „Ovo je moja prva sezona i vatreno krštenje od kada sam trenerica ekipe koja je radom ostvarila mogućnost da igra za plasman u Premijer ligu BiH. U Brčkom smo gostovali u KUP-u i Prvenstvu Prve lige KSRS u Bijeljini smo pobjedili Lavice, a nije bilo Milice Dabović tada u klubu. Moje curice su 2004. do 2008. Došli smo kao moguće iznenađenje. Cijenim da je ovo veliki podvig koji smo napravili. Zadovoljna sam i mi svi kada igrate protiv nekog koji se zove Milica Dabović. To je vrsta školovanja za moje mlade djevojčice. Igrati protiv nje je privilegija ne škole već košarkaški fakultet. Tri utakmice Play off-a je iscrpljujuće igrati za nas. Osim roditelja i entuzijasta nemamo druge podrške. Djeca su zaslužila da dovršimo sportski ovu sezonu. Prednost je na strani Brčanki, jer imaju Dabović koja može igrati žmurećki protiv mojih djevojčica.“

Uistinu je Milica Dabović, pravo blago za brčansku ekipu. Njezino zalaganje i borbenost u igri rijetko se viđa. To ilustruje najbolje snimak njene borbe da dohvati loptu ležeći na parketu. Djeluje kao da se bori za mjesto u ekipi. Cijenim da je cijela ekipa uvjerena da Dabović takva, a tu je Milica Đokić koja je postigla na ovoj utakmici 30 pogodaka, pa kako je Dabović blago Đokić je biser čije vrijeme dolazi.

Drugu utakmicu Play off-a KK Budućnost Bijeljina igra sa KK Lavovi Brčko u nedjelju, a treću u utorak u dvorani Tehničke škole u brčkom u 19,30 sati Lavovi – Budućnost.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

KK “Lavovi” Brčko: Lavice vicešampionke KUP-a Republike Srpske

Radio Brčko

KK Lavovi Brčko i KK Budućnost Bijeljina igraju treću utakmicu Play off-a

Radio Brčko

Juniorke „Lavova“ najbolje u Republici Srpskoj, kapiten Milica Đokić ponovo MVP

Radio Brčko