RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Kadetkinje “KK Lavovi” zabilježile dvije pobjede

U Gračanici su odigrane utakmice 4. kola Ženske kadetske  omladinske košarkaške lige BiH prije odluke o prekidu igranja sportskih utakmica zbog korona virusa. Kadetkinje KK Lavovi iz Brčkog odigrale su dvije utakmice i obje pobjedile.

U prvoj utakmici savladana je izuzetno kvalitetna ekipa KK Leotara 03 iz Trebinja rezultatom 55:37, dok su u drugom meču dana mlade brčanske košarkašice slavile još ubjedljiviju pobjedu, ovoga puta protiv ekipe ŽKK Konjic rezultatom 62:37.

Nakon ovih pobjeda košarkašice Lavova sa skorom od 4 pobjede i 2 poraza zauzimaju treće mjesto na tabeli od ukupno 10 ekipa iz čitave Bosne i Hercegovine. Do kraja regularnog dijela kadetkinje Lavova imaju još tri utakmice i nadaju se da će uspjeti na kraju ligaškog dijela ostvariti plasman među prve četiri ekipe koje vode na završni Final 4 turnir.

Za ekipu Lavova na utakmicama protiv Leotara i Konjica nastupile su: Milica Đokić, Amila Smajić, Katarina Stanišić, Jelena Lazarević, Adna Okić, Nikolina Đokić, Violeta Vukić, Ana Đokić, Marija Starčević, Ksenia Vukić, Tamara Šarenac, Marija Lukić i Sara Đokić.  Trener: Aleksandar Bližnjaković.

Naredne utakmice u okviru Ženske omladinske lige BiH igraju se u Živinicama, a protivnice brčanskim košarkašicama biće vršnjakinje iz KK „StarTz“ iz Tuzle i KK „ABC“ iz Živinica. Termin odigravanja biti će naknadno određen zbog aktualne situacije oko korona virusa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Lavice silovite na startu finalnog turnira: Danas utakmica za titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Radio Brčko

Premijer liga BiH: Pobjeda “Lavica” protiv “Igmana”

Radio Brčko

Premijer liga BiH: Ubjedljiva pobjeda Lavica nad Feniksom

Radio Brčko