RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Lavice silovite na startu finalnog turnira: Danas utakmica za titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Prvom utakmicom u kojoj su se sastale ekipe ŽKK „Zrinjski 2010“ iz Mostara i KK „Lavovi“ iz Brčkog, sinoć je u dvorani Tehničke škole Brčko počeo Finalni turnir Prvenstva Bosne i Hercegovine za juniorke U18, na kojem pored dvije pomenute ekipe učestvuje i ŽKK „Mladi Krajišnik“ iz Banja Luke.

Sjajno su brčanske Lavice odigrale uvodni meč Finalnog turnira i ostvarile ubjedljivu i više nego zasluženu pobjedu protiv Zrinjskog rezultatom 85:55 (32:7, 19:14, 18:19, 16:15). Zahvaljujući odličnoj igri u odbrani i dobroj selekciji šuta Lavice su već nakon prvih 10 minuta igre došle do izuzetno ubjedljive rezultatske prednosti, koju su do kraja meča znalački i rutinski čuvale.

Najefikasnija u Lavovima na ovom meču bila je fantastična Milica Đokić sa 24 postignuta poena, a tome je pridodala 13 skokova, 12 asistencija i 6 ukradenih lopti, ostvarivši triple-double učinak uz  ukupno 38 indeksnih poena.

Dvocifren poenterski učinak imale su i: Valentina Došić 21, Sara Đokić 17 i Jelena Lazarević sa 15 postignutih poena.

Preostala dva duela Finalnog turnira biće odigrana danas. U prvom meču dana od 10:00 časova na teren izlaze juniorske selekcije Zrinjskog i Mladog Krajišnika, dok će od 14:00 časova Lavice odmjeriti snage protiv odgovarajuće selekcije Mladog Krajišnika.

S obzirom na činjenicu da se Finalni turnir igra po sistemu jednokružnog bod sistema, sve ekipe su i dalje u igri za šampionsku titulu. Jasno je da Lavice nakon ubjedljive pobjede protiv Zrinjskog imaju blagu prednost u toj borbi, i u slučaju pobjede protiv Mladog Krajišnika bilo kojim rezultatom osvojiće šampionsku titulu, bez obzira na ishod utakmice Zrinjski – Mladi Krajišnik.

Lavice pozivaju sve ljubitelje košarke i sugrađane da danas od 14:00 časova u dvorani Tehničke škole budu njihov šesti igrač i da im svojom podrškom sa tribina pomognu u namjeri da dođu do pobjede protiv Mladog Krajišnika, a samim tim i do šampionske titule.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Premijer liga BiH: Pobjeda “Lavica” protiv “Igmana”

Radio Brčko

Почела школа кошарке „Спортрек“

Admir Kadrić

Težak poraz bh. košarkašica od Kanade

Radio Brčko