RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Košarkaši Brčko distrikta savladali Spartans iz Živinica

Odabranici trenera Azura Hadžović košarkaši Brčko distrikta ostvarili su petu pobjedu u prvenstvu. Igra Brčaka je bila tečna sigurna u obrani, a u napadu precizna. Prvi period igre devet koševa prednosti 29 : 20,u drugom 21 :16, u trećem 18 : 18 i četvrtom 22 : 21. Trener gostiju Mirza Memović je ovako vidio razlog poraza svoje ekipe: „Čestitam domaćinu na igri i pobjedi. Bili su značajno bolji od nas. Naša ekipa je jako mlada. Najmlađi smo u ligi u takvom sastavu igramo cijelu sezonu. Došli smo sa željom da pobijedimo. Prevaga je otišla na stranu iskusnijih Brčaka“.

Trener KK Brčko distrikta Azur Hadžović: „Dobili smo ekipu iz Živinica sa 15 razlike. Nije nam bio imperativ i ako smo mogli ostvariti i veću razliku. Dao sam priliku svim igračima da igraju, pogotovu mlađim 2002. i 2003. godište: Rijadu Džonlić, Fahiru Kurtalić i Rastku Crnić. Oni su opravdali povjerenje svojim učinkom u igri sa iskusnim kolegama u ekipi. Zadovoljan sam igrom i pobjedom. Čestitam našoj ekipi. U slijedećem kolu u Sarajevu očekujemo tešku utakmicu na Ilidži protiv Igmana naših starih rivala“.

Za ekipu KK „Brčko distrikt“ igrali su i koševe postigli: Bojan Nešić, Haris Andelija 20, Ismar Iljazović, Mirnes Islamović 18, Rijad Džonlić 2, Vedran Marković 5, Fahir Kurtalić 2, Rastko Crnić 2, Ivan Erslan 2, Milan Cvjetković 12, Emir Krajnić 19, Danilo Tomić 9. Trener: Azur Hadžović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

KK „Brčko distrikt“ pobijedio KK „Bošnjak“ iz Hadžića 67:62

Radio Brčko

Košarkaši Brčko Distrikta odnijeli pobjedu u Donjem Vakufu

Radio Brčko

Dobro otvaranje sezone za KK „Brčko distrikt” u А – 1 ligi Federacije

Radio Brčko