RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Košarkaška A-1 liga Federacije BiH – sjever: KK „Brčko distrikt“ pri vrhu tablice

Košarkaški klub „Brčko distrikt“ u muškoj konkurenciji A-1 lige košarkaša Federecije BiH odigrao je utakmicu 3. kola u Sarajevu sa tamošnjom ekipom „Gen“. Brčaci su pružili odličnu igru kojom su iznenadili domaćine i pobijedili 54:85. Sve četvrtine su bile za goste: 14:19, 15:22, 10:21, 15:23. Koševe su postigli: Emir Krajnović 30, Mirza Kusturica 13, Adnan Avsič 11, Milan Cvjetković 9, Ivan Erslan 8, Dariano Arapović 6, Mirnes Islamović 4, Vedran Marković i Haris Adelija po 2.

Poslije ove pobjede prvi je KK „Živinice“, a drugi KK „Brčko distrikt“. Nastupajući vikend su Brčaci slobodni, a 28.11. dolazi „Gradnina“ iz Tešnja, kandidat za ulazak u Premijer ligu BiH.

„Na gostovanju u Sarajevu smo ostvarili više nego očekivanu pobjedu 85:54. Dobili smo sve četvrtine taktički mudrom igrom naše ekipe. Svim igračima iz rastera sam pružio priliku i potvrde da se i na mlade možemo osloniti. Iskusnima Islamoviću i Markoviću sam dao odmora. Naša ekipa igra iz kola u kolo sve bolje, a ovaj rezultat to i potvrđuje. Mladi su priliku znalački iskoristili. Igrač Emir Krajnović rođen 2002. je postigao 30 poena uz 15 skokova, istina imao je odličnu podršku u Mirzi Kusturici koji je 2001. godište, pa onda Adnan Avdić. To su mlade nade koje na sebe skreću pažnju i to me posebno veseli kao trenera. Nama je cilj uigravati ekipu i postizati dobar rezultat“, naglasio je trener Azur Hadžović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Košarkaši Brčko Distrikta odnijeli pobjedu u Donjem Vakufu

Radio Brčko

Košakaši Distrikta za vikend u Travniku

Admir Kadrić

KK “Živinice” uspješniji u Brčkom

Radio Brčko