RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Košarkašice BiH napredovale na FIBA rang listi

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je novu rang listu ženskih selekcija, a reprezentacija Bosne i Hercegovine je napredovala za jednu poziciju nakon kvalifikacionog turnira u Osaki.

Bh. košarkašice sada se nalaze na 26. mjestu, nakon što su dugo bile jednu poziciju niže i pored sjajnih rezultata koje su ostvarivale u zadnje vrijeme, saopćeno je iz Košarkaškog saveza BiH.

Prva na rang listi i dalje je selekcija Sjedinjenih Američkih Država, slijede Španija, Australija, Kanada i Belgija, koja je zamijenila Francusku na petom mjestu. Sedma je Kina, osmi Japan, deveta Turska, a top 10 zaključuje Srbija.

Reprezentacija BiH plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Australiji, a protivnike će saznati 3. marta, kada je zakazan žrijeb u Sydneyju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Košarkašice BiH pobijedile olimpijske viceprvakinje i plasirale se na SP

Radio Brčko

Košarkašice BiH spremne za prvi meč kvalifikacija protiv Kanade

Radio Brčko

Težak poraz bh. košarkašica od Kanade

Radio Brčko