RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Lavice upisale petu pobjedu u posljednjih šest mečeva

Izvor: Sport News Magazin

Košarkašice Lavova upisale su petu pobjedu u posljednjih šest mečeva, jer su u okviru 14. kola Premijer lige sa gotovo duplom razlikom savladale Čelik – 100:54

Iako su ove dvije ekipe “susjedi” na tabeli, Brčanke su odigrale sjajnu utakmicu i lako izašle na kraj sa gošćama. Već na poluvremenu su imale +20 (48:28), a u drugih 20 minuta dodatno su povećale razliku i deklasirale Zeničanke.

I pored nešto lošijeg šuta Milica Đokić ponovo je bila prva violina “lavica” i konačno upisala tripl-dabl koji joj je izmicao u prethodnim partijama. Ovaj put bila je na pragu i kvadrapl-dabla (18 poena, 11 skokova, 10 asistencija i čak sedam ukradenih lopti). Sjajne su bile i ostale košarkašice domaćih. Ines Babić je postigla 22 poena, Ajla Lević 16, a Mirela Halilović i Iva Krajišnik po 14.

U redovima Čelika jedina dvocifrena bila je Adnan Lomić koja je postigla 12 poena. Lavovi sada imaju skor 8-5 sa kojim su se učvrstili na četvrtom mjestu tabele, dok je Čelik na 7-5.

Izvor: sportnewsmagazin.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brojna priznanja Milici Đokić njoj na radost, a KK ”Lavovi” Brčko na zadovoljstvo i ponos

Radio Brčko

Brčanskim “Lavicama” zlato u Sarajevu

Radio Brčko

Košarkaški klub “Lavovi” Brčko poziva nove članice da upišu treninge košarke

Radio Brčko