RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

MOK “Jedinstvo” kod kuće izgubilo, u gostima pobijedilo istim rezultatom

Odbojka je kao i drugi sportovi kada je krajnji rezultati u pitanju nepredvidiva. Najsvježiji primjer je iz Premijer odbojkaške lige BiH slučaj Muškog odbojkaškog kluba „Jedinstvo“ Brčko.  Ova ekipa je u 14. kolu igrala u Brčkom sa OK Ljubinje-Bankom. Domaćini su poveli 2 : 0 i očekivala se glatka pobjeda. Sreća odlazi na stranu gostiju koji osvajaju tri seta i pobjedu 2 : 3. U 15. kolu MOK „Jedinstvo“ gostuje kod „Bosne“ u Kalesiji. „Bosna“ je povela 2 : 0. Ovoga puta sreća okreće leđa domaćinu i pobjeda 2 : 3 odlazi na stranu Brčaka. Po setovima: 25 : 23, 25 : 22, 22 : 25 , 20 : 25 i 12 : 15. Poslije ove pobjede „Jedinstvo“ je na petom mjestu sa 31 bodom.

O pobjedi u gostima kapetan ekipe Stefan Mirković kaže: „Najbitnija je pobjeda koju smo dobili teže od očekivanog. Imali smo motiv više, jer je utakmicu prenosila nacionalna televizija. Pokazali smo se u pravom izdanju. U dvorani u Kalesiji su uvjeti za igranje najteži u ligi. Raduje nas da smo imali snage preokrenuti rezultat. Pohvalio bi našeg igrača Radislava Ćuk.“

Trener Edin Baković o utakmici: „ Uspjeli smo ostvariti jednu važnu pobjedu od 3 : 2. Svaka nam je važna u smislu motiva za igrače. U susret utakmici smo imali problema za zdravstvenim biltenom Zenovića i Lopatića koji su bili u ekipi. Imali smo Srđana Mitrovića sa 16 godina koji je držao stabilan prijem borio se kao stabilni i iskusni igrač. Ekipa je pokazala zajedništvo.“  U 16. kolu će u Brčkom u subotu u 19 sati igrati MOK „ Jedinstvo“ Brčko i OK „ Kakanj 78“ u dvorani „ Magnet“ brčanske Gimnazije.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojka – dvije pobjede i jedan poraz u 16. kolu

Radio Brčko

Brčko: Gradski derbi pripao odbojkaškima “Mladosti”

Radio Brčko

Brčko: Kadeti MOK “Jedinstvo” Brčko prvaci Federacije BiH

Vladimir Matijević