RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

„Kap spasa“ najavio novu veliku akciju darivanja krvi „Pruži ruku za život – daruj krv“

Usprkos situaciji s koronavirusom, brčansko Udruženje davalaca krvi „Kap spasa“, u suradnji s brčanskom Službom za transfuziju krvi, nastavlja aktivno djelovanje na organiziranju akcija darivanja ove dragocjene tekućine.

Udruženje „Kap spasa“ na godišnjoj razini organizira tri do četiri veće akcije darivanja krvi, u kojima osim njihovih članova sudjeluju i članovi udruženja iz okolnih gradova i županija, poput Bijeljine, Ugljevika, Srebrenika i Tuzle, s kojima surađuju. No, zbog koronavirusa, u protekloj godini su uspjeli realizirati dvije humanitarne akcije darivanja krvi.

Predsjednik Udruženja, Goran Grujić je istaknuo kako u predstojećem razdoblju u planu imaju organizaciju još jednu dobrotvornu akciju darivanja krvi.

„Planiramo da početkom trećeg mjeseca, ovisno o kapacitetima zalihe krvi zdravstvene ustanove, da organiziramo još jednu veću akciju darivanja krvi pod nazivom „Pruži ruku za život – daruj krv“. U sklopu akcije bit će organizirano i savjetovanje, seminari te podjela letaka, a u svrhu upoznavanja stanovništva o važnosti darivanja krvi“, rekao je Grujić.

On je kazao kako uspješno sprovode svoje godišnje planove, no kao najveći problem ovog udruženja ističe problem nedostatka službenih prostorija, gdje bi mogli održavati predavanja, seminare i organizirati druženja svojih članova, te na taj način poboljšati svoje djelovanje i privući nove članove.

„Prošle godine smo se obratili Uredu za upravljanje javnom imovinom sa zahtjevom da nam se dodijeli neki manji prostor koje bi udruženje moglo koristiti za svoje potrebe i okupljanje. Očekujemo da će nam Vlada Brčko distrikta izići u susret po ovom pitanju, te se nadamo da ćemo u tijeku ove godine regulirati status prostorija za samo udruženje“, zaključio je Grujić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Udruga dobrovoljnih davatelja ”Kap spasa” organizirala akciju darivanja krvi u brčanskoj Bolnici

Radio Brčko

Akcija darivanja krvi u Brčkom: Krv je lijek, a čovjek je jedini izvor krvi kao lijeka

Radio Brčko

УДК “Кап спаса” организовало акцију добровољног давања крви

Anđelka Đurić