RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Muška odbojka: Dominacija „Mladosti“ u kupu traje od sezone 2013/2014.

Odbojkaški kluba „Mladost“ Brčko započeo je u sezoni 2013/2014. nakon čega su sve naredne godine bili superiorni u KUP natjecanju. Uspjehe „Mladosti“ je zaustavila bolest uzrokovana korona virus COVID-19. Sada su uspjeli izboriti plasman u finale KUP-a. Drugi polufinalni ogled su imali u KUP-u u dvorani „ Magnet“ brčanske Gimnazije sa OK „Bosna“ Sarajevo.

Prvu utakmicu su apsolvirali u Sarajevu, a i u drugoj su bili sigurni i odlični uz pobjedu od 3 : 1, po setovima: 25 : 23, 23 : 25, 25 : 11 i 25 : 18. Ova pobjeda je okrunjena uspjehom „Mladosti“ za 100 minuta aktivne igre. Trener „Bosne“, Ifet Mahmutović, koji je i trener muške odbojkaške reprezentacije BiH o utakmici i ekipi domaćina kaže: „Rezultat utakmice je pokazao da je „Mladost“ na većoj razini igre, ozbiljnosti i kvaliteta ekipe je na određenim pozicijama, što su i dokazali. Ono što nama nije išlo, to je prijem na utakmici, a bez toga ne može da igra ni ekipa svjetskog ekipa. Tako su to iskoristili naši domaćini. Čestitam „Mladosti“ ulazak u finale. Sudeći po svemu da ćemo se sresti opet u play offu.“

Trener „Mladosti“ Branko Mišić naglašava: „Ostvariti pobjedu nije bilo teško za nas. Ekipa „Bosne“ je odigrala istinski lijepu utakmicu. Bili su jako borbeni za svaku loptu. Ovo je bila jedna od najborbenijih utakmica ove sezone. Svaka čast „Bosni“ i sve pohvale odlaze na njihovu stranu. Mi smo imali problem u drugom setu. Oni su imali prednost, a mi smo ih sustizali sedam puta, izjednačavali rezultat od 7 : 7 do pri kraju na 23 : 23 i uzeli su nam set. Taj problem smo odlučno i odlično prebrodili uz stabilniji prijem i sve je došlo na svoje mjesto. Igrali smo bez povrijeđenog Azura Eminović (povreda zgloba) koji je i najsigurniji naš igrač.“

Plasman u finale je izborila ova ekipa „Mladosti“: Mladen Lukić, Jovan Delić, Eldar Trakić, David Poletan, Armin Mustedanović, Almir Čolo-kapetan ekipe, Luka Šormaz, Tihomir Gajić, Velibor Vuković, Andrija Divljan, Nisa Tanić. Treneri: Branko Mišić i Mirza Keserović.

Tekst i foto: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanskoj odbojkaškoj eliti dvije pobjede i jedan poraz

Radio Brčko

Brčko: Počela obuka za udruženja iz oblasti sporta, kulture i turizma

Mirsad Arnautović

Sanja Ostojić i Azur Eminović – najbolji sportisti Brčkog za 2014

Admir Kadrić