RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Njemački FK “Borusija” kažnjen sa 75.000 evra zbog kršenja zaštitnih mjera

Njemački Fudbalski klub /FK/ “Borusija” iz Dortmunda prihvatio je novčanu kaznu od 75.000 evra, nakon što su igrači tog tima prekršili zaštitne mjere dok su u klupskom autobusu slavili pobjedu u derbiju protiv FK “Šalke 04”.

Fudbalska liga Njemačke kaznila je klub iz Dortmunda nakon što su se pojavili snimci na kojima su igrači prikazani kako u subotu, 20. februara, proslavljaju pobjedu bez zaštitnih maski i poštovanja pravila o fizičkoj distanci.

Klub je juče prihvatio kaznu i uputio zvanično izvinjenje Ligi, javio je AFP.

Liga je osudila proslavu pobjede, nakon što je klub dozvolio da oko 200 navijača uđe na pomoćni teren i dočeka autobus.

“Derbi je, bez sumnje, posebna utakmica. Ipak, klub je odgovoran za kontrolisanje i praćenje poštovanja pravila”, ističe se u saopštenju Fudbalske lige NJemačke.

Iz Fudbalske lige NJemačke dodaju da se sve utakmice moraju održavati u skladu sa zaštitnim mjerama, koje uključuju i polazak i vraćanje tima sa utakmice.

Klub je saoštio da će se konsultovati sa policijom i relevantnim organima vlasti, kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponove.

Photo by Alexandre Simoes/Borussia Dortmund via Getty Images

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kazna od 7.500 KM zbog istresanja klaoničnog otpada u rijeku Vrbas

Radio Brčko

Brčko: Nije bilo kršenja epidemioloških mjera za vrijeme proteklih praznika

Suvad Alagić

Austrija: Doktorica kažnjena sa 2.700 eura nakon amputacije pogrešne noge pacijentu

Radio Brčko