RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
SportSvijet

Одбачена Ђоковићева жалба, слиједи депортација

FOTO: Novak Đoković (Foto: EPA-EFE)

Федерални суд Аустралије одбацио је жалбу најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића на укидање визе, што значи да му слиједи депортација из Аустралије.

Ову одлуку је донијело трочлано судско вијеће након петочасовног суђења током које су аргументе износили Ђоковићеви адвокати и тужилац.

Рочиште је одржано поводом жалбе Ђоковића на одлуку министра за имиграциона питања Аустралије Алекса Хока да му укине визу.

Ђоковићеви адвокати тврдили су да је аустралијски министар одлуку донио пристрасно и без основа, док је тужилац покушао да прикаже да је српски тенисер “опасан по опште добро”, јер би могао да “изазове јачање активности антиваксерских група”.

Новак неће моћи да учествује на првом гренд слему сезоне који почиње сутра на којем је требало да брани титулу. Деветоструки шампион Аустралијан опена у првом колу је требало да игра са земљаком Миомиром Кецмановићем.

По доласку у Аустралију граничне власти су укинуле визу Новаку, који је шест дана провео у имиграционом притвору, прије него што је судија Ентони Кели поништио ту одлуку и дозволио Ђоковићу да се несметано припрема за Аустралијан опен.

Међутим, потом је министар Хок одлучио да поништи визу српског тенисера, уз образложење да његово присуство може да изазове противљење вакцинацији против ковида 19 у Аустралији.

Ђоковићев правни тим је уложио жалбу на одлуку министра и случај се поново нашао пред судом Викторије, код судије Келија, који је предмет пребацио на Федерални суд.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Đoković protjeran iz Australije

Radio Brčko

Đokoviću olimpijsko zlato ostaje nedosanjani san, Zverev ga izbacio i ušao u finale

Radio Brčko

Rafael Nadal osvojio Australian Open i postao najuspješniji teniser u historiji

Radio Brčko