RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojka prva liga Federacije BiH žene: Pobjeda i poraz

Minule sedmice odbojkašice iz Brčko distrikta BiH koje su u 1. ligi Odbojkaškog saveza Federacije BiH u 6. kolu, pobijedile su ŽOK „Lami“ i izgubile od ekipe OK „Smeč DN“.

„Lami“ je igrao sa ŽOK „Smeč“ Lukavac i pobijedio bez većeg naprezanja 3:0 za 44 minute aktivne igre. Kako i sam trener domaće ekipe Eldin Tatarević ističe, to je za njegove odabranice bila lakša i rutinska pobjeda 25:9, 25: 5 i 25:16. ŽOK „Lami“ je drugi na tablici sa učinkom šest odigranih, pet pobjeda, jedna izgubljena, set razlika16:6, poen razlika 509:407 i 14 bodova. Slijedeća utakmica je derbi ŽOK „Gračanica Foteks“ i ŽOK „Lami“ Brčko.

U susret ovoj utakmici, vodeća ekipa u ovoj ligi OK „Smeč DN“ Brčko odigrao je derbi utakmicu sa UOK „Mikasa“ Tuzla. Da je ovo bio istinski derbi pokazuju i rezultati po setovima: 25:18, 22:25, 25:14, 13:25 i peti odlučujući set 11:15, poen razlika je prevagnula na stranu „Mikasa“ 96:97 za pobjedu ekipe iz Tuzle 2:3. Trener Brčanki Drago Davidović je zadovoljan otvaranjem utakmice i trećim setom dok peti set ocjenjuje lutrijskim u kojem su sreća i bolja koncentracija bili na strani gošći. I poslije ovog prvog poraza OK „Smeč DN“ Brčko je na vrhu tablice poslije šest odigranih utakmica, pet pobjeda, jedan poraz, set razlika 17:4, poen razlika 485:364 i 16 bodova. U 7. kolu igraju u Gradačcu „Kula 2“ i OK „Smeč DN“ Brčko.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчанкама девети, а Брчацима четврти пехар КУПа БиХ

Admir Kadrić

„Brčanske princeze“ osvojile KUP Odbojkaškog saveza RS-a 18 puta

Radio Brčko

Sporazum brčanskih Ženskih odbojkaških klubova „Bimal – Jedinstvo“ i  „Lami“

Radio Brčko