RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Одбојкаши Младости освојили Куп БиХ

У финалу Купа БиХ за одбојкаше у коме су се састала два брчанска премијерлигаша, Младост је имала више стрпљења и расположених појединаца за игру, што јој је након два сата и 15 минута донијело побједу од 3:2 и велики пехар побједника Купа БиХ који су преузели од прошлогодишњег побједника екипе Јединства.

Највећи добитници након ове утакмице су гледаоци у дворани, али и широм БиХ, који су уживали у доброј одбојци, протканој сјајним сервисима, смечевима, одличним одбранама и израженом жељом за побједом која се видјела на лицима одбојкаша обје екипе.

У првом сети одбојкаши Младости сјајно су започели меч, стекли пристојну предност  коју су домаћини турнира, играчи Јединства скоро анулирали, али су морали признати побједу од 25:23. У другом сету настављена је иста одбојкашка прича  коју су сада водили одбојкаши Јединства и који су у размјени чак осам сет лопти, први стигли до два поена разлике 29:27.

У трећем сету поново су сјајно заиграли „младосташи“ који су током цијелог сета имали предност што се на крају видјело из резултата 25:21. У четвртом сету резултатска равнотежа трајала је до резултата 17:17, када Јединство додаје гас и ствара недостижну разлику од четири поена 25:21.

Пети одлучујући сет Младост је започела одлично и повела са 5:1 да би Јединство пришло на само два поена код резултата 12:10.То је било све што су успјели да ураде јер је Младост преко искусних Агановића, Шормаза и Мићића успјела да сачува и чак да повећа предност и тако освоји овај сет, али и пехар Купа БиХ

У побједничкој екипи најбољи појединац био је средњи блокер Мићић, те коректор Зимоњић уз солидну партију дизача Шормаза и примача Новокмета и Агановића. Код Јединства најбољи појединац био је дизач Кисић коме су се наизмјенично придруживали Ћендић и Јањић, те средњи блокер Чоло.

Сребрне медаље одбојкашима Јединства предао еј Синиша Кисић, предсједник Олимпијског комитета БиХ, а златне одбојкашима Младости Милош Јеличић, предсједник Одбојкашког савеза Федерације БиХ.

Побједнички пехар капитену Младости Саши Склићу уручио је градоначелник Брчког Анто Домић, који је и затворио турнир.

ОК „ЈЕДИНСТВО“ – ОК „МЛАДОСТ”   2 : 3

(по сетовима: 23:25; 29:27; 21:25; 25:21 и 10:15)

Сала Гимназије „Васо Пелагић“. Гледалаца 1.000. Судије: Јасмин Хусејиновић (Сарајево) и Никола Козић (Љубиње).  Црвени картони:Агановић  (Младост) и  Кисић  ( Јединство)

Јединство: Ристић, Бродлић, Гајић, Јањић, Чоло, Хукичевић, Ћендић, Кисић, Лукић (Л), Б. Тракић (Л), Е. Тракић, Радић.

Младост: Новокмет, Мићић, Васиљевић, Скелић, Еминовић, Кесеровић (Л), Куртић (Л), Шормаз, Зимоњић, Павловић, Ивановић и Агановић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.