RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkaši Mladosti savladali Borac iz Banja Luke

OK MLADOST (Brčko) – OK BORAC (Banja Luka) 3 : 0

po setovima: 25 : 15, 25 : 20, 25 : 21

Odbojkaši Mladosti i Borca su otvorili novu odbojkašku sezonu 2020./ 2021 godine. Mladost je zabilježila kao što se i očekivalo pobjedu za 65 minuta igre. No, kako je trener Branko Mišić rekao osjeća se da ekipa nije imala prijateljskih utakmica, osim jedne na turniru u Banja Luci, te se ekipa još uvijek slaže za pohod na još jednu šampionski titulu. Almir Čolo, kapetan ekipe ističe da se lijepo vrtati na odbojkaški teren poslije šest mjeseci. Snažniji smo i jači za iskusnog Šormaza, Vukovića i druge. Trener gostiju Mišo Marjanović ističe da je u prvom setu ekipa bila totalno rastrojena, a drugi i treći smo donekle odradili. Mladost se uvijek vraćala i osvajala poene i setove. Još uvijek tražim prvu postavu.

Za ekipu Mladosti su igrali: Lukić, Delić, Trakić, Poletan, Čolo, Eminović, Šormaz, Gaić, Vuković, Divljan, Tanić, Ćirić. Trener Branko Mišić, asistent Damir Simikić.

Dana u srijedu će OK Mladost od 18 sati igrati polufinalnu utakmicu KUP-a Odbojkaškog saveza Republike Srpske sa OK Radnik iz Bijeljine.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Екипа ОК „Младост“ се вакцинисала и дала допринос у превенцији ширења пандемије

Radio Brčko

Odbojkaši Mladosti savladali Radnik u polufinalu Kup-a

Radio Brčko

„Младост“ одбранила пехар КУП-а БиХ

Radio Brčko