RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkašice “Bimal-Jedinstva” pobijedile ekipu “Smeč” iz Lukavca

Početak utakmice 11. kola Premijer lige BiH za žene „Bimal-Jedinstvo“ Brčko i ŽOK „Smeč“ Lukavac počeo je hvale vrijednom simpatičnom ceremonijom upućivanja čestitki trenerici kluba Sandri Mitrović i njenom suprugu Almiru Čolo koji su dobili bebu, a zatim su krenule čestitke i cvijeće Eleni Babić za sretan rođendan. Ona je na ovoj utakmici bila kapetanica ekipe. U tako ugodnoj atmosferi počela je utakmica koju su sudile Šefka Hasanić iz Maglaja i Kristina Pantelić Babić iz Banja Luke, a delegat je bio Nihad Mulaosmanović iz Tuzle. Ekipa glavnog trenera Smaila Pezerovića i trenerice Ajle Sinanović počela je u oštrom ritmu osvajanja poena u prvom setu koji su dobile za 18 minuta 25 : 10. U drugom setu se trgnula ekipa trenerice Jasminke Valjevac iz Lukavca. Jednom su povele 3 : 4 i četiri puta izjednačile samo na 6 : 6. Iskusna premijer ligaška ekipa iz Brčkog je dobila ovaj set poslije 24 minute 25 : 18. Trener je pružio mogućnost svim odbojkašicama na spisku koje su tu mogućnost iskoristile i dobro odigrale i treći set 25 : 14 za lijep oproštaj začinjen pobjedom 3 : 0 u  posljednjoj utakmici u Brčkom u godini koju ispraćamo. Jasmina Valjevac, trenerica „Smeča“ koja će uskoro biti doktorica, jer završava medicinski fakultet, je tijekom ove utakmice sa osmjehom prihvaćala greške i dobre poteze svojih igračica izjavila je: „U našim ekipama (seniorskoj i kadetskoj) imamo mlade odbojkašice. Ja smatram da su greške sastavni dio igre i ja im praštam sve dok je mladost i  stjecanje iskustva u pitanju. O ovoj utakmici u Brčkom smo znali da nemamo šanse da iznenadimo protiv višestrukog prvaka države, pobjednika KUP-a i prvenstva. Došli smo odigrati utakmicu koja je za nas veliko iskustvo kao i manji izlet obogaćen novim bitnim znanjem koje ćemo pokušati primijeniti u našoj igri. Zato sam zadovoljna igrom svoje ekipe u drugom i trećem setu.“ Ajla Sinanović, još jedna dama trenerica iz ŽOK „Bimal-Jedinstvo o utakmici kaže: „Došla nam je još jedna ekipa da pružimo priliku i našoj drugoj postavi iste vrijednosti kao što je prva. Sve su naše odbojkašice dale svoj dobar doprinos u igri. Čestitke i ekipi iz Lukavca koja je pružila lijep otpor pa je utakmica bila dopadljiva. Najteže je igrati protiv ovakvih ekipa kojima smo inspiracija. U svakom segmentu igre smo bili dominantni. Naše dugogodišnje iskustvo je doprinijelo da pobijedimo u laganom ritmu i vremenski brzo.“

Za ŽOK „Bimal- Jedinstvo“ Brčko su igrale: Elena Babić, Jovana Biberdžić, Duška Kenjalo, Ivana Radović, Irena Vukoje, Sara Glibić, Ajla Hadžić, Manuela Dragović, Ilijana Kojić, Milica Mitrović, Matea Vujić, Katarina Popović. Treneri: Smail Pezerović i Ajla Sinanović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Liga šampiona: “Brčanske princeze” poražene u Tirani

Radio Brčko

ŽOK Bimal Jedinstvo trećeplasiran u MEVZA ligi

Radio Brčko

ŽOK ”Bimal-Jedinstvo” izražava zahvalnost u pomoći organizacije finalne utakmice Vladi i Skupštini Brčko distrikta BiH

Radio Brčko