RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Odbojkašice „Bimal Jedinstva“ pobjedom protiv “Crvene Zvijezde” obilježile 13. pobjedu u prvenstvu

Prethodnog vikenda nastavljena su takmičenja u okviru Premijer lige BiH za odbojkašice  i odbojkaše.

Odbojkašice ŽOK „Bimal Jedinstva“  su pred svojom publikom u subotu dočekale ekipu „Crvene Zvijezde“ iz Obudovca i ubilježile trinaestu pobjedu u prvenstvu. Rezultat je glasio 3:0  (25:11, 25:8 i 27:25).

“Naše djevojčice od 14,15 i 16 godina ne mogu da se adekvatno nose protiv šampionske ekipe „Bimal Jedinstva“. Dobro je, bar smo u trećem setu odigrali na razliku. To nam jača samopouzdanje i nadu da ćemo biti sigurniji protiv ostalih protivnika do kraja prvenstva kako bismo ostali u ligi”, kaže Milenko Perušinović, trener „Crvene Zvijezde“.

Jedna od najborbenijih odbojkašica u timu „Crvene zvijezde“ bila je Dženita Džodžaljević, koja tek u drugom meču pojačava obudovačku ekipu.

Nedostaje nam iskustva u elitnom društvu, više utakmica. Mlada smo

ekipa ali imamo potencijal. Kad smo mogle u jednom setu uzeti 25 poena od šampionske ekipe, možemo itekako da pariramo drugim ekipama u premijer ligi, a za ekipu „Mostara“ u narednom kolu posebno se spremamo”, rekla je Dženita Džodžaljević.

Smail Pezerović, trener „Bimal Jedinstva“, nije zadovoljan, bez obzira što je njegova ekipa bila apsolutno nadmoćna.

Trebalo je da odigramo onako kako dolikuje šampionu. Koji su razlozi u

opuštenom odnosu prema igri i prema suparniku, sačekaćemo rezultat i statistike u detaljnijoj analizi...Ne smijemo ovo ponavljati, ne smije nam ovo biti model ponašanja jer bi to lako iskoristio jači protivnik”, rekao je trener Smail Pezerović.

Već narednog vikenda odbojkašice Bimal Jedinstva“ imaju ozbiljniji meč u Banja Luci protiv „Bl-voleja“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

MOK „Jedinstvo“ (BiH) u Brčkom potopilo „Zalau“ (Rumunija)

Admir Kadrić

Одбојкашицама „Бимал Јединства“ стижу првакиње свијета

Admir Kadrić

Јуниори брчанског „Јединства“ прваци БиХ у одбојци

Admir Kadrić