Brčko

Одлуком Владе Српске обухваћена и дјеца погинулих бораца у Брчком

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић изјавио је данас Срни да, на основу посебне одлуке Владе Републике Српске, дјеца погинулих бораца Одбрамбено-отаџбинског рата из Брчког под једнаким условима остварују право на једнократну новчану помоћ од 1.000 КМ.

Милић је напоменуо да ће се исплата вршити до краја септембра и да се све информације могу добити у Служби борачко-инвалидске заштите и Канцеларији Владе Републике Српске у Брчком.

“Да би остварили право на ову помоћ потребно је да у надлежну канцеларију Борачко-инвалидске заштите у Брчком, у Улици Меше Селимовића један, доставе потврду да су незапослени, рјешење о статусу и увјерење о ентитетском држављанству Републике Српске”, рекао је Милић.

Милић је истакао да је важно да и грађани Брчког, сходно ентитетском држављанству, остварују права из програма који се финансирају у ентитетима.

Он је подсјетио да под истим условима, да су држављани Републике Српске, право на подршку Владе Српске остварују и вишечлане породице у Брчком, пензионери, борачке категорије и млади, који су већ добили једнократну помоћ.

“Суштина је да грађани дистрикта Брчко имају иста права као и грађани у ентитетима и да се на овом простору, у складу са Арбитражном одлуком, остварују легитимни интереси и Републике Српске и Федерације БиХ, и сва три конститутивна народа”, рекао је Милић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button