RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ognjen Garić i Selena Stanimirović Balkanski šampioni

Proteklog vikenda u Beogradu održano je prvenstvo Balkana ,,8th Balkan Championship 2022,, u Kyokushin karateu na kom su, pored naših, nastupili takmičari iz 8 zemalja: Turske, Bugarske, Rumunije, Grčke, Austrije, Francuske, Crne Gore i Srbije.

Borilačka akademija Ichigeki, na čelu sa trenerom Slobodanom Garićem, nastupila je sa ukupno 13 takmičara koji su uspjeli da se domognu čak 6 odličja.

Ognjen Garić i Selena Stanimirović osvojili su prva mjesta, postali Balkanski prvaci u svojim kategorijama i time se direktno kvalifikovali za odlazak na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Varni – Bugarska, 11. i 12. juna ove godine.

Druga mjesta, vicešampioni Balkana su Dunja Garić i Miloš Vidović.

Treća mjesta su Mihailo Tešić i Lav Garić.

Posebne pohvale zaslužuje Ognjen Garić koji je u ukupno 3 borbe ostvario sve tri pobjede. U prvom meču pobjedio je Hristiyana Bozova, reprezentativca Bugarske, zatim u drugom meču pobijedio je Eren Efea iz Turske reprezentacije i na kraju, u finalnom meču, pobjeđuje Georgi Dineva iz Bugarske.

Ognjen je, ovom prilikom, dobio poziv za nastup i mjesto u Kyokushin karate reprezentaciji Srbije i to od predsjednika Saveza, Sensei Žarka Petkovića.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“Kyokushin” karate: Pet medalja i pehara stiglo u Brčko, Ognjen Garić proglašen šampionom Balkana

Radio Brčko