RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

OK „Galeb“ iz Brčkog bori se za mjesto u elitnom društvu odbojkaša BiH

Odbojkaški klub „Galeb“ iz Brčkog je član Super lige Odbojkaškog saveza Federacije BiH grupe sjever.

U ligi se takmiči pet klubova na kraju polusezone poredani na tablici: 1. OK „Gradina Herceg“ Srebrenik sa 21 bodom, 2. OK „Galeb“ Brčko sa 14, 3. OK „Krivaja“ Zavidovići sa 6, 4. OK „7-Lukavac“ iz Lukavca sa 4 i OK „Sloboda“ Tuzla sa 3 boda.

Trener „Galeba“ Samir Pezerović objektivno kazuje da je njegovoj ekipi u ligi jedini konkurent „Gradina Herceg“.

„Naš konkurent ima mlađu ekipu, a mi iskusniju, pa cijenimo da ćemo u kvalifikacijama biti u prednosti. Naše ambicije ne krijemo, želimo mjesto u elitnom društvu muških odbojkaških klubova. Gajimo nadu da će Brčko imati tri kluba u Premijer ligi BiH“, naglasio je trener Pezerović.

Vrijednost svog kluba, trener vidi u kvalitetu pet igrača koji su došli iz OK „Tempo“ iz Ražljeva. Ekipa sada broji 16 igrača koji su jamac dobrog rezultata za ostvarenje klupskih želja. Pezerović naglašava da su zbog termina u dvorani prinuđeni da koriste i plaćaju druge dvorane. Takva upornost i rad nam donosi i rezultate. Sve ekipe osim suverene „Gradine-Herceg“ smo pobjeđivali bez napora. Zahvalni smo Vladi Brčko distrikta na sredstvima kao i našim sponzorima.

U školi odbojke „Galeb“ ima četrdesetak dječaka i djevojčica sa kojima se radilo do sredine 11. mjeseca prošle godine kada su mjere došle na primjenu. Od tada se nisu željeli izlagati i imati probleme zbog korona virusa. Kada se situacija sa Covid-19 popravi, nastavit će sa školom odbojke.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom danas jedna novozaražena osoba

Radio Brčko

Brčko: Podignuta peta optužnica zbog izbornih prevara

Radio Brčko

Акценат Стратегије развоја Брчко дистрикта је на побољшању образовања

Дејана Крстић