Brčko

Brčko: Biblioteka/knjižnica upisuje nove članove

Pandemija korona virusa i epidemiološke mjere koje su primjenjivane proteklih mjeseci uticale su i na smanjenje broja čitalaca u Biblioteci /knjižnici Brčko distrikta. Djelimično je i manji broj upisa novih članova, iako su cijene članarine ostale na nivou prošlogodišnjih.

S obzirom da je vrijeme obnavljanja godišnjih članarina, bibliotekarka Lejla Hogić je pozvala sve stare članove da produže članstvo, ali i one koji to nisu dosad učinili, da se učlane u biblioteku.

„Jako veliki broj učenika obnavlja svoje članarine, zatim naših čitalaca koji čitaju belatristiku, penzionera, studenata i to su neke kategorije koje nam ostaju vijerne“, istakla je Hogić.

Godišnja članarina za zaposlene je 10 KM, za nezaposlene 5 KM, za učenike i studente takođe 5 KM, za penzionere i predškolski uzrast 3 KM, za kolektivno učlanjenje sa preko deset članova 2,5 KM i za porodice poginulih porodica i RVI je besplatno učlanjenje.

Biblioteka / knjižnica radi u punom radnom vremenu sa otvorenim čitaonicama uz primjenu svih propisanih epidemioloških mjera.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!