RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Pobjeda košarkašica KK Lavovi u posljednjem kolu šampionata BiH

flashsgl

Pobjedom u utakmici posljednjeg kola protiv ekipe ŽKK „Kozara“ Gradiška, košarkašice KK „Lavovi“ Brčko završile su takmičenje u regulrnom dijelu sezone u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.  Nakon 22 odigrana kola brčanske košarkašice su zauzele treću poziciju i ostvarile plasman u doigravanje za pravaka Bosne i Hercegovine.

U utorak je u Areni Gradiška u Gradišci odigrana utakmica posljednjeg kola regularnog dijela šampionata Bosne i Hercegovine. Košarakšice Lavova iz Brčkog opravdale su ulogu favorita u ovom meču i po drugi put ove sezone savladale u prvenstvenim duelima ekipu Kozare.

KOZARA 63

LAVOVI 70

(20:14, 14:23, 09:14, 20:19)

Bila je ovo ukupno 16. ovosezonska prvenstvena pobjeda za brčanske Lavice, koje su sa ukupno 36 osvojenih bodova na kraju ligaškog dijela takmičenja zauzele treću poziciju, a već u nedelju, 23. aprila u Banovićima ih očekuje prva utakmica polufinala play-offa za prvaka Bosne i Hercegovine protiv domaće ekipe RMU Banovići.

Najefikasnija kod Lavova bila je kapiten Milica Đokić sa 18 postignutih poena, a tome je dodala i 5 skokova, 4 asistencije i 4 ukradene lopte. Akeema Sherika Richards je imala učinak od 17 poena, 9 skokova, 4 asistencije i 5 ukradenih lopti. Dvocifrene su bile i Tamara Šarenac 14 poena (4/5 za tri) i Mirela Halilović 11 poena i 6 skokova.

 Press služba KK „Lavovi“ Brčko

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Košarkaški klub „Lavovi“ Brčko : Prijem za kadetkinje u Vijećnici

Radio Brčko

Brčko: Lavica Milica Đokić u juniorskoj reprezentaciji Srbije

Radio Brčko

KK „Lavovi“ Brčko: Pobjeda predpionira i poraz pionira protiv Bratunca

Radio Brčko