RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer liga BiH: “Lavice” savladale “Mladi Krajišnik” 78 : 46

Utakmicom četvrtog kola protiv “Mladog Krajišnika” iz Banja Luke košarkašice “Lavova” nastavile su takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Silovit start brčanskih košarkašica nošenih sjajnom energijom sa tribina dvorane Tehničke škole i serija na početku utakmice od 18:0 bili su jasni pokazatelji da će se ova utakmica odvijati u jednom smjeru. Gošće su prvi put poentirale u 7. minutu meča i sve što su uspijevale tokom subotnjeg nadmetanja u Brčkom bilo je smanjenje razlike na 10 poena zaostatka u par navrata tokom druge četvrtine. Vrlo brzo “Lavice” na krilima izuzetno raspoložene Ajle Lević i kapitena Milice Đokić ponovo dolaze do prednosti od 20 poena razlike koju su do kraja meče konstanto povećavale za konačnih 32 poena razlike.

LAVOVI 78 – MLADI KRAJIŠNIK 46

 Po četvrtinama: 24:8, 19:15, 15:17, 20:6

„Nakon dva poraza od prije tri sedmice imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu. Analizirali smo igru Banjalučanki, radili na poboljšanju naše timske igre i taktičkih zamisli. Svaki poen mora biti rezultat uigranosti ekipe prije svega u odbrani, a onda i realizacija u napadu dolazi neuporedivo lakše. Imamo obavezu da i dalje nastavimo u istom ritmu i da ostvarimo zacrtane ciljeve sa početka sezone“, rekao je trener Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnije u ekipi “Lavova” bile su Ajla Lević sa 25 i Milica Đokić sa 19 postignutih poena koja je uz to ostvarila 9 skokova i 9 asistencija.

„Mi njegujemo istinski timski rad, fer plej, snažnu podršku jednih prema drugima i mogućnost da daš sve od sebe kada za to imaš priliku. Ove djevojke su jedna sjajna ekipa i generacija pred kojom su velike utakmice i raduje nas što su izuzetno posvećene radu i klubu. Zahavljujem se i našim djevojčicama i dječacima članovima omladinskih selekcija, roditeljima, prijateljima kluba i navijačima koji su večeras podržali naš prvi tim, to zaista mnogo znači i govori da smo jedna velika porodica“, istakao je predsjednik kluba Boško Vukadinović.

Pred kraj zadnje četvrtine trener Bližnjaković uveo je i manje iskusne igračice, koje su takođe imale sjajan nastup.

Za KK „Lavovi“ nastupile su: Milica Đokić 19, Ajla Lević 25, Ines Babić 12, Mirela Hlilović 9, Jelena Lazarević 6, Tamara Šarenac 5, Adna Okić 2, Valentina Došić, Sara Đokić, Ana Đokić, Ksenia Vukć i Kristina Stupar.

Odličan napad i sjajna odbrana donijeli su “Lavicama” u četvrtom kolu Premijer lige BiH drugu ovosezonsku pobjedu i sa skorom od 2-2, dočekuju gradski derbi protiv ŽKK „Brčanka“ koji je na rasporedu narednog vikenda.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Pobjeda “Lavica” na startu Premijer lige

Миљана Ђурђевић

KK ”Lavovi”: Milica Đokić dobila poziv za seniorsku reprezentaciju srpske i juniorsku reprezentaciju Srbije

Radio Brčko

Košarka: Brčanske „Lavice“ prigrlile novo lice popularne Milice

Radio Brčko