RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer liga BiH: Tripl-dabl Milice Đokić i nova pobjeda brčanskih “Lavica”

Košarkašice KK “Lavovi” Brčko sinoć su u dvorani Tehničke škole u Brčkom izvele odličnu košarkašku predstavu za kraj prvog dijela takmičenja u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

“Naše djevojke su odigrale možda i najbolju utakmicu ove sezone i više nego zasluženo slavile ubjedljivu pobjedu protiv ekipe KK “Jedinstvo Dženex” iz Tuzle”, rekao je po završetku utakmice predsjednik kluba Boško Vukadinović.

Utakmica, u kojoj su “Lavice” vodile od samog početka i timski dominirale svih 40 minuta igre, završena je rezultatom:

LAVOVI 88 : JEDINSTVO 52

(30:8, 21:16, 15:16, 22:12)

“Ovo je velika pobjeda, ali imali smo i dovoljno vremena da se spremimo. Osim toga, pojačali smo i treninge, radili smo i ujutru i uveče. Od početka smo igrali agresivnu odbranu. Plan je bio da  napravimo što veću rezultatsku razliku odmah u prvoj četvrtini i da je čuvamo do kraja, što su djevojke i ispoštovale. Dogovorili smo se da sa što manje napora dođu do pobjede, jer imamo tešku utakmicu i u nedjelju. Večeras su sve djevojke iz tima dobile šansu da zabilježe minute, skoro sve su se i upisale u listu strelaca, i jako sam ponosan na njih i to govori da imamo svijetlu budućnost”, istakao je po završetku meča trener Aleksandar Bližnjaković.

Najefikasnija u ekipi KK “Lavovi” bila je sjajna Mirela Halilović sa 20 postignutih poena. Fenomenalan učinak ostvarila je i kapiten tima Milica Đokić, koja se dan ranije vratila sa priprema sa juniorskom reprezentacijom Srbije, a koja je sinoć ostvarila i svoj prvi premijerligaški triple – double učinak sa 11 postignutih poena, 11 asistencija i 11 skokova, te ukupan index korisnosti 29.

Dvocifrene su bile i Ines Babić i Jelena Lazarević sa po 13 i Iva Karišik sa 10 postignutih poena.

Sve djevojke su zabilježile minute na parketu – Ajla Lević (6), Valentina Došić (4), Sara Đokić (4), Ksenia Vukić (3), Tamara Šarenac (2), Adna Okić (2) i Ana Đokić (0).

Bila je ovo treća vezana pobjeda “Lavica”, a ukupno šesta ove prve premijerligaške sezone, uz četiri poraza. “Lavice” su do sada ukupno osvojile 16 bodova i nalaze se na petom mjestu tabele nakon prve polusezone.

Narednu utakmicu “Lavice” igraju u nedjelju 16. januara od 17:00 h, ponovo na domaćem parketu u sali Tehničke škole, protiv ekipe ŽKK RMU Banovići.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Kadetkinje KK “Lavovi” ostvarile dvije ubjedljive pobjede na startu ženske omladinske lige BiH

Radio Brčko

Brčko: Iva Karišik ponovo u “Lavovima”

Radio Brčko

Brčko: “Lavice” silovite na startu “play-offa”

Radio Brčko