RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer ženska liga FS BiH: Poraz brčanske “Lokomotive” – Pobjednik polusezone „SFK 2000“ Sarajevo

ŽFK „Lokomotiva“ Brčko bila je domaćin ŽNK „SFK 2000“ Sarajevo na Stadionu „Lokomotive“ u Brčkom. I pored velike hladnoće, obje ekipe su pokazale borbenost, kreativnost u igri, a gošće i efikasnost. Postigle su golove: 0:1 Sumeja Bektaš u 19., 0:2 Jasna Đoković u 35. i 0:3 Maja Jelčić u 60. minuti. Najbliža cilju da postigne gol poslije dosuđenog kaznenog udarca bila je Marija Damjanović, najefikasnija kod „Lokomotive“. Njen udarac je pročitala golmanica Sarajki Envera Hasanbegović obranila je pa je Marija ostala sa učinkom od 13 golova u polusezoni što je za čestitati, jer je druga na listi strijelaca. Prva je sa 20 golova Armisa Kuč. Bilo je još izglednih prilika „Lokomotive“ koje nisu iskorištene.

„Mi smo 18 godina prvaci BiH i to je rekord u Ginisovoj knjizi rekorda. Reprezentativke BiH su okosnica naše ekipe. „Lokomotiva“ je kvalitetna ekipa i šteta je što nema više takvih u državi. Naša superiornost se ogleda u sigurnoj obrani i efikasnom napadu, postigli smo do sada na ovih 11 utakmica 64 gola, a primili samo jedan“, kaže Esad Ibrahimović, trener ekipe iz Sarajeva.

Milorad Ilišković, trener „Lokomotive“ o utakmici i svojoj ekipi kaže da je njihov protivnik, prije nekoliko dana, igrao utakmicu Lige Šampiona za žene Europe i ušao u narednu rundu.

„To je protivnik koji dominira u našem okruženju uz „Spartak“ iz Subotice. Na ovakvim utakmicama individualni kvaliteti nose prevagu. Nisam nezadovoljan učinkom naših igračica. Čestitam im na zalaganju i za sve što su pružile u ovoj polusezoni“, rekao je Ilišković.

Prema riječima Bore Tošića, predsjednik kluba „Lokomotiva“, utakmica je bila teška protiv protivnika koji je i dalje najbolji u BiH, a što je pokazao i ovdje. Mi smo imali svoje šanse i nismo ih iskoristili“, kazao je Tošić.

U sastavu ŽFK „LOKOMOTIVA“ Brčko bile su: Nikolin Todorić, Mevlida Džanić, Selma Mešanović, Sara Trujić, Nikolina Vujadin, Slađana Smiljanić, Ajla Zukić, Andrea Crnobrnja, Ajla Faćić, Marija Damjanović, Nikolina Vasiljević, te: Alma Šečić, Jelena Vidović, Aleksandra Vasić, Draženka Gavrić, Jovana Vasić, Helena Dabić, Melisa Memić, Tamara Malinović.

Treneri: Milorad Ilišković i Selma Omerović. Predsjednik: Boro Tošić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Francuska/Fudbal: Danas derbi sezone Pari Sen Žermen – Lil

Radio Brčko

Ženske reprezentacije BiH i Hrvatske danas u Brčkom od 18,00

Admir Kadrić

Fudbalski klub „Ilićka 01“ odbranio titulu dobrog domaćina

Admir Kadrić