RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer ženska nogometna liga BiH 3. kolo: „Fortuna“ odnijela bod

Prava ljetna vrućina dočekala je na stadionu „Lokomotive“ ženske ekipe iz Živinica i Brčkog. Bez obzira na teške uvjete za igranje od prvo do posljednjeg zvižduka glavne sutkinje Vesne Miletić sa Pala igračice su se borile da utakmicu završe pobjedom.

Puno više „Lokomotiva“ koja je težila da poslije dvije uzastopne pobjede od 5:1 i 5:0 kruniše i ovu uspjehom. Nikolina Vasiljević i Marija Damjanović u prvom dijelu utakmice nisu pogodile iz obećavajućih prilika mrežu „Fortune“.

U tom periodu je povrijeđena Nikolina Vaseljiveć čiji je oporavak trajao deset minuta, stisnula je zube i nastavila igrati do poluvremena.

U drugom poluvremenu lopta nije slušala Mariju Damjanović u 60., 68. i 75., te Slađanu Smiljanić u 67. minuti. Kog gostiju prilike su imale Nasiha Hamzić i Dženana Oštraković. Trener „Fortune“ Nermin Karić je istaknuo zadovoljstvo osvajanja boda sa ekipom u kojoj je imao samo dvije rezerve protiv odlične ekipe, jedne od najboljih u ligi.

„Treća utakmica nije bila za nas, sreća se okrenula klubu „Fortuni“ iz Živinica. Čestitke za ekipe na prikazanoj igri. Na visokoj temperaturi mojoj ekipi je nedostajalo energije poslije ovog prejakog ritma. Nakon deset mjeseci pauze i korona situacije došlo nam je da u šest dana odigramo tri meča. Protivnik je bio discipliniran i pokazao je karakter i najrealnije je da je ostalo nerješeno. Slabiji ćemo biti u Sarajevu zbog isključenja u 84. minuti naše Nikoline Vujadin, jedne od ključnih igračica u ekipi“, kazao je Milorad Ilišković, trener „Lokomotive“.

Sastav „Lokomotive“: Vasić, Šečić, Džanić, Vasiljević (od 46. Mešanović), Trujić, Vujadin u 84. isključena, Smiljanić, Fačić (od 70. Crnobrnja), Memić (od 37. Dabić), Zukić, Damjanović. Treneri: Milorad Ilišković i Selma Omerović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: ŽFK „Lokomotiva“ izgubile utakmicu od Sarajki

Radio Brčko

Zoran Bata Mirković– uskoro trener

Admir Kadrić

Dragan Stojković – Piksi, novi selektor reprezentacije Srbije

Radio Brčko