RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Грађани Новог Брчког страхују за своју безбједност

Житељи Новог Брчког последњих мјесеци суочавају се са многим проблемима којима се угрожава јавни ред и мир, али и безбједност грађана овог насеља.

Марко Јурошевић, који и сам живи на Новом Брчком, рекао је да је у последње вријеме забиљежено значајно присуство миграната у овом насељу којима је ово идеална локација прије свега због аутобуске и жељезничке станице, те да њихово присутво уноси велики немир међу грађане.

“У посљедње вријеме постали су агресивни и добили одређену слободу. Нападају људе, наносе штету, разбијају излоге и шофершајбне на аутомобилима. Све су то ствари које уносе велики немир и страх међу грађане”, рекао је Јурошевић.

Он је нагласио да је ово некада било мирно насеље, али да је сада присутан страх и немир, нарочито међу родитељима млађе дјеце.

Александра Ђурић, која живи и ради на Новом Брчком, рекла је да су овом насељу забиљежена и лица која напаствују малољетнице, те да је о свему обавјештена Полиција Брчко дистрикта.

“Читав живот сам овде и ово је некада била мирна средина, али је сада ситуација прилично лоша. Моја ћерка је, враћајући се из града, сурела два лица која скидају одјећу са себе, међутим пошто је била у друштву нису ништа направили. О томе сам обавјестила Полицију Брчко дистрикта, која је упозната о свему, али нема могућности да их казни због тога што још увијек нису починили никакво кривично дјело”, рекла је Ђурић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Migrant iz Sirije će se kandidovati za njemački parlament

Radio Brčko

Brčko: Učenici uspješno proveli humanitarnu akciju za pomoć migrantima u Tuzli

Sandra Živković

Iduće sedmice izmještanje migranata i zatvaranje kampa Vučjak

Radio Brčko