RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Premijer ženska rukometna liga BiH: ŽRK „Jedinstvo“ Brčko – ŽRK „Mira“ Prijedor 40:34

Brčansko „Jedinstvo“ i „Mira“ iz Prijedora, kada međusobno igraju, nema favorita. Tako je bilo i u 7. kolu Premijer lige BiH. Gošće su igrale na kartu početnih neuspjeha brčanske ekipe na startu prvenstva. Tokom utakmice, „Jedinstvo“ je pokazalo da želi i drugu pobjedu koju je na kraju i ostvarilo. Rukometašice poslije uspjeha kažu da je ova druga slađa jer je ostvarena u njihovoj dvorani Ekonomske škole.

Brčanske su se odlijepile već na poluvremenu 20:12. U 40. minuti, „Mira“ se približila na četiri razlike. U 50. radilica u ekipi Sanja Katić je „zaradila“ crveni karton. U tom periodu zadnjih deset minuta, sve su izgarale na terenu i pokazalo se kakav su pozitivan karakter i kolektivni duh u njima, kraj 40:34 i krug veselja za ovu pobjedu na parketu.

Za „Jedinstvo“ su igrale i golove postigle: Ajla Alikadić 9, Marijana Sorak 8, Sanja katić i Samra Rendić po 7, a po 4 gola Jelena Lukić i Damjana Bošnjak. Katarina Petrović 1, Ivana Nedić, Milica Đurić, Jovana Pekić, Zenaida Avdić i Gordana Erić. Trener: Saša Radovanović.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Rukometašice ŽRK “Jedinstvo” pobijedile HRK “Katarina”

Дражен Ристић

Druga vezana pobjeda rukometašica „Jedinstva“: ŽRK „Jedinstvo“ (Brčko) – ŽRK „Ilidža“ 32 : 24

Radio Brčko

ŽRK Jedinstvo Brčko igra završnicu KUP-a RS

Radio Brčko