RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Rukometašice Jedinstva zabilježile pobjedu u gostima

Ženski rukometni klub “JEDINSTVO” Brčko u 21. kolu Premijer lige BiH je u gostima pobijedio favorita, treću ekipu na tablici HADŽIĆE 28 : 27.

Za ovaj uspjeh su našle inspiraciju u nesretno izgubljenoj utakmici početkom 12-tog mjeseca 2018. kada su od Hadžića izgubile u Brčkom 23 : 25. Kako nam je u izjavi rekao trener Saša Radovanović djevojke su dale više od mogućeg maksimuma i uspjele su. Jedinstvo je novo u elitnom društvu i osiguralo je opstanak i više od toga.

Na utakmic sa Hadžićima sve su blistale, a golove su postigle po 8 Marijana Sorak i Sanja Katić, Jelena Lukić 5, Ajla Alikadić 4, Samra Rendić 2, Irena Pajić 1, u sastavu su bile i Gordana Erić, Katarina Petrović, Dunja Brankovan, Ivana Nedić.

Trener ekipe Saša Radovanović, a i svi u klubu čekaju oporavak trenera Zorana Milunovića da im se pridruži jer je puno dao za svoj klub. Ekipa ŽRK Jedinstvo očekuje večeras od 18,30 sati publiku da se zajedno svi zadovoljni oproste od sezone 2018./2019. u dvorani Ekonomske škole u Brčkom na utakmici sa tuzlanskim Jedinstvom.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ŽRK Jedinstvo Brčko igra završnicu KUP-a RS

Radio Brčko

Rukometašice brčanskog „Jedinstva“ pobijedile u Mostaru

Radio Brčko

Premijer liga rukometašica BiH: Pobjeda ŽRK “Jedinstva” u Hrasnici i poraz u Brčkom

Radio Brčko