RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Pripreme ŽOK „Bimal – Jedinstvo“ Brčko, atmosfera kreativna – trening rudarski

Veći dio ekipe ŽOK „Bimal – Jedinstvo“ koji se nalazi u Brčkom dobrano je poodmakao sa pripremama. Posije vrućina počele su trenirati kako vole reći u „ ušminkanoj“ dvorani brčanske Gimnazije.

Pratili smo rad djevojaka koje su odrađivale vježbe. Atmosfera je bila kreativna, lopte, čunjevi … sve su to tečno odradile. Njihov rad su pratili članovi stručnog stožera: Sandra Mitrović, Ajla Sinanović i Smail Pezerović dok će Ljubiša Ristić zbog obveza po potrebi biti uz ovu ekipu kao i Zoran Jović koji trenira mlađe uzraste.

Od danas će se priključiti i reprezentativke BiH koje su igrale na utakmicama Europskog prvenstva u Beogradu, a to su Ajla Hadžić, Ivana Radović i Žana Dragutinović, dok je novu oazu u Češkoj pronašla Elena Babić. Nedostaje Ana Gajić koja se oporavlja u postoperativnom ciklusu. Katarina Popović je odlučila da završi odbojkašku karijeru.

Ajla Sinanović je u ulozi trenerice, ali želi  da igra još ovu sezonu, a to pokazuje kako se uspješno obavlja na treningu. Ona će koordinirati rad između djevojaka, treninga, utakmica i igranja. Korisna zadaća za klub i trenere. Glavni trener Smail Pezerović je zadovoljan kako revnosno sve odbojkašice izvršavaju postavljene zadatke, a tko će fizički i tehnički spremne dočekati utakmice u prvenstvu Premijer lige BiH i Europske lige.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Odbojka, 17. kolo Premijer lige za žene: Šesnaesta pobjeda za redom ŽOK-a „Bimal- Jedinstvo“

Radio Brčko

25 odbojkašica traži svoj mjesto u ekipi ŽOK Bimal-Jedinstvo

Radio Brčko

Odbojka – dvije pobjede i jedan poraz u 16. kolu

Radio Brčko