RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Prosvjednik uletio na teren i zapalio se pred očima Federera, Nadala i Đokovića

Nezapamćen incident desio se na Laver Cupu u Londonu kada je prosvjednik uletio na teren i praktično se zapalio pred očima najvećih tenisača svih vremena – Rogera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića. U drugom duelu između timova svijeta i Europe između Stefana Tsitspiasa i Diega Schwartzmana, nepoznati čovjek je sišao s tribina, sjeo na beton i zapalio vatru, pa je meč prekinut na nekoliko minuta.

Tom prilikom je zapalio i sebe, ali na svu sreću osiguranje je brzo reagiralo i sve je prošlo bez ozbiljnijih posljedica, dok su Federer, Nadal i Đoković sve promatrali sa strane. Na majici mu je pisalo “obustavite UK privatne letove”, što je poruka određene grupacije ljudi koji se bore protiv zagađenja okoline. Inače, švicarski tenisač i jedan od najvećih svih vremena Roger Federer danas će odigrati posljednji meč u karijeri i to na Laver Cupu u Londonu, a veličanstvenu karijeru završit će igranjem paru sa svojim dugogodišnjim i velikim rivalom Rafaelom Nadalom. Federer i Nadal će danas od 21:30 sati igrati meč protiv Amerikanaca Jacka Socka i Francesa Tiafoea, a taj susret ujedno će biti i posljednji u velikoj karijeri švicarskog tenisača koji će u 41. godini završiti s profesionalnim igranjem tenisa. Oproštajni meč Federera bi prema prvim najavama trebao početi u 21:30 sati, a izravan prijenos osigurao je Eurosport.

Izvor: Večernji.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.