RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Prva liga RS RS za muškarce: RK „Jedinstvo 2015“ Brčko prvo na tablici

RK „Jedinstvo 2015“ iz Brčkog izvanredno je počeo sezonu u Prvoj ligi Rukometnog saveza Republike Srpske. Poslije odigranih šest utakmica ima pozitivan bilans sa pet pobjeda u nizu. Ovo popunjava i efikasnost igrača koji su postigli 196, a primili 173 gola, u plusu su 23 pogotka. Na derbi utakmici 6. kola su pokazali sve odlike pravog kluba kada su vječitog rivala i iskusnu ekipu RK „Drinu“ Zvornik u završnici utakmice pobijedili sa 33:31.

„Svaka pobjeda je dragocjena pogotovu sada kada smo prvi i meta i inspiracija smo svakom protivniku. Moram priznati da ne bi bilo nezasluženo da je pobjeda otišla na drugu stranu jer je „Drina“ u 40-toj minuti vodila 25:21. Mene čini sretnim i ponosnim što naša ekipa ima karakter. Ona je, i pored prednosti gostiju u posljednje tri minute, postigla tri gola. Ovo nam je bila peta vezana pobjeda“, istaknuo je Uglješa Glamočić, trener „Jedinstva 2015“.

Đorđe Maletić, trener „Drine“ čestitao je ekipi domaćina na pobjedi.

„Ovo je liga u kojoj svako može pobijediti svakog i o prvaku će biti neizvjesno do kraja. Mi smo parirali domaćinu koliko smo mogli sa ovom postavom koja je bila desetkovana. „Jedinstvo“ je pokazalo dobar rukomet, dosta su napredovali sa mladom ekipom i imaju kvalitetu za vrh tablice“, kazao je Maletić.

U postavi „Jedinstva 2015“ su bili: Šečić, Čajtinović, Jelisić, Mešanović 6, Petričević 2, B. Peštić 1, Lukić 8, Lujić, N. Peštić 9, Petković 5, Novak 2,. Mičić, Pekić, Tučić, Lujić, Dugonjić. Trener: Uglješa Glamočić. Sportski direktor: Dragan Peštić.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Trodnevni turnir „Drugi Trofej 2019“ uspješan za Brčake i Leskovčane

Radio Brčko

Brčko: Preminuo mladi rukometaš “Jedinstva 2015” Aleksandar Marinković

Radio Brčko

Brčko: RK „Jedinstvo 2015“ nastavilo dominaciju u Prnjavoru

Radio Brčko