RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Prva utakmica i pobjeda “Brčanke” u 2021. godini

Prvenstvo u Premijer ligi košarkašica BiH se nastavilo. U utakmicama 15. kola ŽKK „Brčanka“ je odigrala prvu utakmicu u Brčkom u 2021. U Dvorani Tehničke škole dočekala je ekipa trenera Adema Velagić goste iz Zenice novajliju u elitnom društvu ženske košarke BiH KK „Jumper“ iz Zenice. Cijeneći utakmicu prošle godine odigranu u Zenici trener i njegova ekipa su se etiketirali kao favoriti. No, kada su ekipe počele utakmicu domaća je morala demantirati svoje mišljenje. Trener Velagić je kazao: „Čestitam ekipi iz Zenice igrom kojom me je oduševila. Igrale su hrabro i angažirano. Ja sam rekao da smo mi favoriti, jer sam pretpostavljao da dolaze neopterećeno, nemaju što izgubiti. Demantirale su me i dokazale da smo im mi bili inspiracija. Pogotovu je svoju vrijednost pokazala Amna Kahrić sa 20 koševa i igrom u napadu i obrani. Moja ekipa je poslije prve četvrtine  20 : 23 za goste u drugoj ostvarila prednost koju smo sačuvali za pobjedu 68 : 60.“

Rezultati po četvrtinama: 20 : 23, 20 : 12, 16 : 14, 12 : 11. Za „Brčanku“ su igrale i poene postigle: Ajla Lević 21, Nataša Kajtaz 15, Ajla Mihmić 10, Mirela Halilović 9, Ivana Bužanin 6, Ivana Rokvić 4, Amela Kurtali 3, Ajla Redžović, Lejla Livadić, Elma Tursunović. Trener: Adem Velagić.

Suci: Goran Stojančević, Seid Nožinović, Jasenko Avdagić. Delegat: Stevo Todorović.

U 16. kolu u Tuzli igraju: ŽKK Jedinstvo-Dženex 8. na tablici sa 17 bodova i ŽKK „ Brčanka“ 9. sa 15 bodova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Младе кошаркашице ЖКК „Брчанке“ почеле са тренажом

Admir Kadrić

Ženski košarkaški klub „Brčanka“: Pobjeda u Konjicu i poraz kod kuće

Radio Brčko

ŽKK „Brčanka„ iz Brčkog – ŽKK „Jedinstvo – Dženex“ iz Tuzle 63:74

Radio Brčko