RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

ŽKK „Brčanka„ iz Brčkog – ŽKK „Jedinstvo – Dženex“ iz Tuzle 63:74

Ekipe, stari znanci, već godinama žele jedni nad drugim primat. U trećem kolu su imali ogled. Ovaj je igran bez publike, ali su atmosferu u dvorani Tehničke škole dizale košarkašice sa klupe. Sreća se osmjehnula gošćama da slave na kraju pobjedu.

Tuzlanke su u svojim redovima imale dvije košarkašice iz Amerike za koje su Brčanke provjerile da su glavne poluge u ekipi. Tako je i bilo. Bhrea Chanel Griffin i Jamsha De Shenia Mosley su, od 74 postignuta koša, postigle 54, a ostalih 20 Elma Fukić 12, i po 4 Dženita Dedić i Merjema Bućuk. U ekipi „Brčanke“ Mirela Halilović 21, Ajla Mihmić 11, Ivana Bužanin 10, Ajla Lević 7, Ivana Rokvić 6, Nataša Kajtaz 4, po 2 Amela Kurtalić i Lejla Livadić.

U postavi su bile Ana Đoja, Elma Tursunović, Ajla Redžović i Amna Avdić. Trener Adem Velagić zadovoljan je zalaganjem svoje ekipe. U 4. kolu će ŽKK „Brčanka“ gostovati u Konjicu obije ekipe imaju po 4 boda.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ŽRK „Jedinstvo“ Brčko: Intenzivne pripreme za kup i prvenstvo

Radio Brčko

Amela Kurtalić, mlada nada i još jedan veliki talenat BH košarke

Radio Brčko

Košarka: Brčanske „Lavice“ prigrlile novo lice popularne Milice

Radio Brčko