RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvojila bronzanu medalju

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila je bronzanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Reprezentativci BiH su u borbi za treće mjesto savladali Brazil sa 3:1, po setovima (23:25, 25:19, 25:18 i 25:11).

Selekcija Brazila je nakon prilično izjednačene igre prvi set dobila 25:23, da bi reprezentacija BiH u drugom setu nakon mnogo bolje igre slavila sa 25:19, nastavljajući odličnu igru i tokom trećeg seta koji su okončali rezultatom 25:18 i poveli s 2:1 u setovima.

U nastavku, u četvrtom setu selekcija BiH je nastupila u punom sjaju, deklasiravši Brazil s 25:11 za veliku pobjedu i osvojenu bronzu na Paraolimpijskim igrama.

Ovo je za BiH šesti nastup na Paraolimpijskim igrama i šesta medalja. Uz dva zlata (Atina 2004. i London 2012.), BiH je osvojila i tri srebrene medalje, a u Tokiju je osvojena prva bronza.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

OKI Brčko očekuje pojačanja u nastavku sezone

Admir Kadrić

Стонотенисери БиХ спремни за Јапан

Admir Kadrić

Rukomet – Reprezentacija BiH u izmijenjenom sastavu večeras gostuje u Grčkoj

Radio Brčko