RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: “Drina Sapna” – pobjednik Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci

Odbojkaški klub invalida Brčko distrikta BiH i ove godine je uspješno i na zadovoljstvo sudionika organizirao, u povodu 19. godišnjice Brčko distrikta, turnir u sjedećoj odbojci.

Turnir je otvorio Sead Šadić, glavni koordinator u Vladi Brčko distrikta i izrazio zadovoljstvo što invalidi upražnjavaju ovaj sport.

Poslije odigranih utakmica ekipa jednih sa drugim, za treće mjesto su igrali OKI Novska – OKI Kombinirana ekipa Brčko 1 : 2 (25 : 23, 24 : 26 i 13 : 15). U finalu su igrali OKI Brčko – OKI Drina Sapna 0 : 2 (13 : 25 i 18 : 25).

Za ekipu Drina Sapna igrali su:Čirak, Karabegović, Hasanagić, Alić, Muratović, Salkić, Dedić, Brkić, Kapetanović. Trener: Sabit Ahetović.

Poredak ekipa: 1. OKI Drina Sapna, 2. OKI Brčko, 3. OKI Kombinirana ekipa Brčko i 4. OKI Novska.

Avdija Banda, predsjednik OKI Brčko uručio je ekipama pehare i diplome, a pehar za fer plej je dobila ekipa Novske. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Jasmin Brkić iz ekipe Drina Sapna.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Nakon poraza od „Zenice 92“ ekipa OKI BRČKO gostuje u Lukavcu

Admir Kadrić

Brčaci dočekuju evropskog prvaka u sjedećoj odbojci „SPID“ iz Sarajeva

Admir Kadrić

OKI BRČKO u prvom kolu protiv evropskih prvaka „Fantoma“

Admir Kadrić