RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

RK Lokomotiva Brčko iz Mađarske donijela priznanja

Rukometaši brčanske Lokomotive, člana Premijer lige BiH su u jesenjem dijelu natjecanja izborili plasman na 7. mjesto sa sedam pobjeda, 4 remija, pozitivnu gol razliku 476:464 i 25 bodova u konkurenciji 16 klubova.

U želji da poboljšaju učinak u drugom dijelu prvenstva počeli su pripreme sredinom siječnja sa novim trenerom Zdravkom Stevanovićem. U stručnom stožeru je Radomir Prajo koji je i trener mlađih uzrasta. Saznali smo od gospodina Praje da se poslije polusezone u ekipu vratio Milan Duvnjak, lijevo krilo u ekipi.

Prvi ciklus priprema je završen u kojem je odrađen planirani broj treninga i utakmica. Prva je utakmica bila u Gradačcu. Ekipa odlazi na turnir u mađarski grad Pecsu sa seniorskom i juniorskom ekipom. Na turniru su bili pored Lokomotive klubovi iz Hrvatske i Mađarske. U klubu ističu zadovoljstvo prikazanom igrom i osvojenim drugim mjestom seniora, osvojenim peharom.

Za najboljeg golmana proglašen je Dejan Mihajlović, Nikola Grujić je bio najbolji igrač. Juniori su bili treći u svojoj kategoriji, a Pero Pajić titulu najboljeg golmana, dok je Siniša Simić je najuspješniji strijelac. Po povratku u Brčko Lokomotiva je gostovala kod Drine u Zvorniku i sada očekuje revanš u Brčkom i još tri kontrolne utakmice od kojih je generalka sa Konjuhom iz Živinica.

Tekst i slike Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

KUP RS BiH, muškarci: RK „Lokomotiva“ Brčko – RK „Sloga“ Doboj 20 : 49

Radio Brčko

Kvalitetniji Tuzlaci pobijedili rukometaše Lokomotive

Radio Brčko

RK “Lokomotiva” Brčko izgubila od RK “Sloge” Doboj rezultatom 28:40

Sandra Živković