RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

RK “Lokomotiva” Brčko izgubila od RK “Sloge” Doboj rezultatom 28:40

RK “Lokomotiva” Brčko odigrala je utakmicu 27. kola Premijer lige BiH u dvorani Ekonomske škole s favoritom u ovoj utakmici – RK “Sloga” iz Doboja.

Sloga je poznata i na europskoj rukometnoj sceni. U ovom elitnom društvu-ligi se bori za gornji dio tablice koji daje izlaz u Europski rukomet. Domaćini nisu bili kompletni, a i onako nemaju raster za puno bolje. Oni koji su ostali i igraju pokazuju veliku želju da pobjede i ostanu u zoni spasa.

Na otvaranju utakmice parirali su Slogi 2 : 2, 3 : 3, 5 : 7, 8 : 13 u dvadesetoj minuti 10 : 16 u 25 i na odmor 12 : 17. U drugom poluvremenu prednost gostiju oko osam golova razlike podnošljivo kao i na kraju 28 : 40, plus 12 golova za Slogu. Zanimljivo da je najbolji strijelac na utakmici sa 12 postignutih golova bio Slobodan Simić igrač Lokomotive. Zadovoljni su u Lokomotivi rezultatom s obzirom na katastrofu Brčaka sa Slogom u KUP-u. Golman Dejan Mihajlović je zaželio gostima plasman na europska takmičenja, a svojoj ekipi da nastavi igre do kraja prvenstva i očuvanje statusa Premijer lige.

Za Lokomotivu su na ovoj utakmici igrali: Jovan Gvozdenović 3, Ognjen Hercegovac 4, Dejan Mihajlović, Leon Lucić, Slobodan Simić 12, Mihajlo Simić, Aleksa Milanković 3, Enes Delić 2, Marko Nedić 2, Pero Pajić, Siniša Purić 2. Trener: Radomir Prajo, predstavnik kluba Goran Vasić.

Lokomotiva danas u 28. kolu gostuje u Tuzli kod Slobode koja također želi izboriti pravo igranja u Europi. Ovo će biti još jedno teško gostovanje na kojem Lokomotiva malo što može učiniti.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Rukometaši Lokomotive savladali Slobodu 31:28

Admir Kadrić

Рукометашицама „Јединства“ долази „Зрињски“ из Мостара

Admir Kadrić

Sportske igre mladih počinju igrom „Između dvije vatre“

Admir Kadrić