RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Rukomet žene Premijer lige BiH: ŽRK “Jedinstvo” Brčko – ŽRK “Mira” Prijedor 33:28

Ova dva kluba se dobro poznaju u Premijer ligi rukometašica BiH i utakmica KUP-a Rukometnog saveza Republike Srpske. Dva trenera Mire Darko Gligorević i “Jedinstva” Saša Radovanović također dobro poznaju protivničku ekipu.

Na utakmici su primjenjivali najkorisniju strategiju da ostvare željeni cilj pobjedu, jer ih je dijelio samo bod.

Brčanke su ušle u utakmicu sa pet, a Mira sa 4 boda na tablici.

Gošće su dobro otvorile utakmicu povele 1 : 4, zatim 6 : 8. “Jedinstvo” je izjednačilo na 10 : 10 i na poluvremenu imalo gol prednosti 15 : 14 i tri nerealizirana penala. U nastavku iskusna brčanska ekipa deset minuta prije kraja Sanja, Marijana, Jelena, Ajla,pogađaju cilj i ostvaruju pobjedu sa pet golova više od Prijedorčanki za konačnih 33 : 28.

Golove su postigle: Katić 9, Sorak 8, Alikadić 7, Rendić 4, Lukić 3, Nedić 2 i sigurnu na golu Avdić.

Poslije utakmice trener Mire Darko Gligorević je rekao: „Prvo poluvrijeme smo igrali dobro. Imali smo 25 minuta isključenja i dvije igračice crvene kartone. “Jedinstvo” ima iskusnu ekipu, ali kratku klupu. Iznenađujuće je slaba posjeta publike. Po kvaliteti mi i “Jedinstvo” ćemo ostati u ligi.“

Saša Radovanović, trener ŽOK “Jedinstva” ističe: „Rezultat pokazuje da je pobjeda bila uvjerljiva. Međutim, ovo je bila teška utakmica prvih 40 minuta se igralo gol za gol. Mi smo puno „zicera“ prokockali. U drugom poluvremenu sve to smo ispravili i ostvarili pet golova razlike.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

“Amazonke” iz Brčkog odigrale dobro ali ipak izgubile utakmicu

Radio Brčko

KUP RS BiH, žene: ŽRK „Jedinstvo“ Brčko – ŽRK „Mira“ Prijedor 32 : 37

Radio Brčko

Rukomet žene Premijer liga BiH: ŽRK „Jedinstvo“ Brčko – ŽRK „Knežopoljka Dubica“ 27 : 22

Radio Brčko