RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Rukometašice brčanskog „Jedinstva“ pobijedile u Mostaru

Teško je davati prognoze kakve će rezultate ostvariti neka ekipa dok se priprema za prvenstvo. Pratili smo realizaciju plana i programa ŽRK „Jedinstvo“ na otvorenom terenu i u dvorani Ekonomske škole. Pod vodstvom trenerskog tandema Sanja Katić i Saša Radovanović, rukometašice su oplemenile svoje treninge. U prvoj utakmici 1. kola Premijer ženske rukometne lige BiH, one su gostovale u Mostaru. Sav rad se već na startu isplatio. Sa Neretve su na Savu donijele uvjerljivu pobjedu nad ekipom “Katarine” 18 : 36, rezultat okrunjen sa tri boda. Golove su postigle: Ajla Alikadić 13, Marijana Sorak 6, Ivana Nedić 7, Irena Pajić 4, po 3 Sanja Katić, Katarina Petrović.

Trener Saša Radovanović nam je rekao: „U Mostaru smo u igri sa “Katarinom” ostvarili značajan uspjeh, prvu pobjedu i tri boda u novoj sezoni. Bili smo lišeni usluga naše dvije spriječene igračice. Posebno bi, pored efikasnosti, istaknuo dobru obranu naše ekipe. Ekipa „Katarine“ je mlada, a napustile su ih tri igračice. Ostvarili smo svoj maksimum u obrani i napadu.

U periodu od treće do 15 minute i od 31 do 45 nismo primili gol. Pobijedili smo 18 : 36. Dolazi nam sutra (subota) ŽRK „Borac“ koji je osvojio KUP BiH i RS. Jaka ekipa koja će državu predstavljati u Euro ligi šampiona. Borac je izraziti favorit na ovoj utakmici, ali nećemo jeftino prodati našu kožu. Pozivam ljubitelje sporta rukometa posebno da dođu na utakmicu u 18 sati i pozdrave šampionke iz Banja Luke.“

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Србија шампион Европе, одбојкашице одбраниле злато!

Radio Brčko

I dalje aktivni požari na području Mostara, Jablanice i Stoca

Radio Brčko

Bradara: Naredne izmjene Izbornog zakona trebaju biti cjelovitije

Radio Brčko