RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Šahista Pištalović iz Brčkog bez poraza na turniru „Batajnica 2016“

Slobodan Pištalović, član Šahovske škole “Velemajstor” Brčko, osvojio je i ove godine međunarodni turnir “Batajnica 2016”. Osmogodišnji talentovani šahista, je iz 7 partija osvojio 6,5 poena što znači da je završio bez poraza,uz jedan remi. Remizirao je sa Arsenijem Košćovim koji je među najboljim šahistima Srbije u uzrastu od 2005 do 2007-mo godište.U službi priprema za odlazak na Evropsko prvenstvo u Prag u Češku krajem avgusta, mladi Brčak Slobodan Pištalović će narednog vikenda nastupiti u Banja Luci na međunarodnom seniorskom i rejtingovanom turniru.

Šahista Pištalović za sada ima 1469 rejting poena na svjetskoj šahovskoj listi a mogao bi, kako očekuje njegov  trener Sandro Marko-Mikanović, u Banja Luci slijedećeg vikenda povećati ovu sumu za dodatnih dvadesetak poena.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski šahisti Ivanović i Mirković opet najbolji

Admir Kadrić

Šahista Pištalović trenutno četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu

Admir Kadrić

Šahovska simultanka na 20 tabli – subota u 18 na centru Brčkog

Admir Kadrić