RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Šah – Međunarodni turnir u Brčkom osvojio Nikola Nestorović

Nikola Nestorović,inter-majstor iz Srbije je pobjednik petnaestog Međunarodnog šahovskog turnira „Dani Brčko distirkta 2015“ koji je u Hotelu „Evropa“ prošle nedjelje realizovan povodom petnaeste godišnjice Brčko distrikta BiH.Nestorović je iz 9 partija osvojio 8 poena nakon osam pobjeda i jednog poraza.

Drugo mjesto zauzeo je Zoran Arsović a treće Siniša Dražić. Najbolje plasirani brčanski igrač je Dragan Tokić na jedanaestom mjestu a potom slijede Sadro Marko Mikanović na 17-om,Saša Petrović na 31-tom i Lazar Marković na 37-om,Slavko Rosić na 39-0m mjestu itd.Turnir je i ove godine u Hotelu „Evropa“ realizovao ŠK „Jedinstvo 1954“ pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta.Prvi potez je povukao i turnir otvorio Esed Kadrić,zamjenik Gradonačelnika a učestvovalo je 138 šahista iz BiH,Srbije i Hrvatske.

Za prvoplasiranih 12 igrača obezbijeđene su novčane nagrade od 20 do 300KM a posebno su nagrađeni domaći šahisti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Упис у шаховску школу „Велемајстор“ до 20.априла

Admir Kadrić

Brčko: Održano 14. Prvenstvo u šahu za osobe s invaliditetom

Admir Kadrić

Седмогодишњи Слободан Пишталовић – вицешампион Српске

Admir Kadrić