Sport

Sanjin Vidović – Novi trener pionirskih selekcija “Lavova”

Sanjin Vidović novi je trener muške pionirske i predpionirske selekcije Košarkaškog kluba “Lavovi” Brčko.

Sanjin Vidović rođen je 12. juna 1972. godine u Brčkom, gdje je i napravio svoje prve košarkaške korake sa 12 godina.

Kroz bogatu igračku karijeru igrao je za “Beovuk”, “Zemun”, “Napredak Kruševac”, “Sloboda Ditu”, “Radnik Bijeljina” i “Beobanku”, sa kojom je igrao i polufinale prvenstva Savezne Republike Jugoslavije.

Inostranu karijeru obilježio je nastup u ekipi “Telekom Bonn” Njemačka u periodu od 2002. do 2006. godine, sa kojom je nastupao i u evropskom ULEB kupu.

Od 2014. do 2019. godine u dva navrata je vodio seniorsku selekciju KK “Brčko distrikt BiH”,ujedno radeći i sa mlađim uzrasnim kategorijama.

Sanjin Vidović će u “Lavovima” predvoditi pionirsku (2007-2008) i predpionirsku (2009-2010) selekciju, koje nastupaju u Prvenstvu Republike Srpske za mlađe kategorije na nivou Područnog košarkaškog saveza (PKS) Bijeljina.

“Izuzetno mi je drago što ću imati priliku da radim i prenosim svoje iskustvo i znanje na najmlađe košarkaše KK “Lavovi”. “Lavovi” su odavno postali prepoznatljivi po kvalitetnom radu sa mlađim selekcijama i poziv predsjednika Vukadinovića da se priključim klubu me je zaista iznenadio, ali sa druge strane i mnogo obradovao. Daću sve od sebe da mladi i talentovani dječaci izrastu u vrhunske košarkaše, a prije svega dobre ljude”, istakao je Vidović nakon ozvaničenja saradnje.

U ime kluba, dobrodošlicu Sanjinu Vidoviću poželio je predsjednik “Lavova” Boško Vukadinović, koji je ovom prilikom istakao: “Lično sam presrećan što je Sanjin prihvatio poziv da se priključi našem klubu i sa velikom sigurnošću mogu reći da smo sa njim dobili jedan dodatni kvalitet i iskustvo koji su nam nedostajali u prethodnom periodu. Sanjin je vrhunski profesionalac koji ulaže mnogo energije u ono čime se bavi, a kao posljedica svega toga dolaze i rezultati. Želja svih u klubu je da napravimo dodatni iskorak kada je riječ o muškoj košarci i vjerujem da će Sanjin biti jedna važna karika u ostvarenju tih želja”.

Prvi trening sa pretpionirima trener Vidović ima već danas. Sanjinu želimo dobrodošlicu i mnogo sreće u radu!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button