RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U Brčkom otvorena izložba slikara Zorana Suvajca Zografa

Sinoć je u Umjetničkoj galeriji Brčko Distrikta BiH upriličeno svečano otvaranje izložbe akvarela i crteža banjalučkog slikara Zorana Suvajca Zografa. Izložba nosi simboličan naziv “Pješčanik”.

„Ovo je naš nastavak saradnje. Dragan Bartula je Sonji (Đurović) prenio svoje impresije i nakon toga je usledio dogovor oko izložbe. Nisam pravio nekakav koncept, jer u principu imam jedan hronološki presjek nekih desetak godina mog stvaranja. Sonja se uglavnom bazirala na akvarele i nešto ulja. Bilo je tu i crteža. Ona je odabrala ovako i mislim da je u redu. To može da bude jedan hronološki presjek onoga što sam radio u zadnjih 10 godina“, kazao je slikar Suvajac.

U pratećem programu nastupili su učenici Osnovne muzičke škole iz Brčkog.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Gradonačelnik svečano otvorio novi ugostiteljski objekat

Миљана Ђурђевић

Izložba “Život” Anastasije Plavšić otvorena sinoć u Brčkom

Radio Brčko

U Umjetničkoj galeriji otvorena izložba “3u1” slikara Igora Modrića

Sandra Živković