RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiSport

Svjetsko nogometno prvenstvo moći će se pratiti iz brčanskih lokala

Na zahtjev određenog broja ugostiteljskih objekata u distriktu Brčko BiH da im se omogući produljenje radnog vremena za vrijeme  održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu , dogradonačelnik distrikta Brčko Esed Kadrić danas je predložio Vladi da se onima koji to želi izađe u susret i omogući produljenje radnog vremena s obzirom na vremenske razlike u kojima se održavaju utakmice.

Inicijativa je podržana kaže Kadrić i poziva one koji to žele, da se obrate nadležnom Odjelu i podnesu zahtjev u skladu s procedurama. „Svima će se izaći u susret , sa obavezom da vode računa o javnom redu i miru , kao i općoj sigurnosti onih koji se budu nalazili u lokalu , ali i o građanima koji prolaze pored lokala, kazao je Kadrić.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.