RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Higijensko-epidemiološka situacija na području Vučilovca i dalje rizična

Unatoč poboljšanoj situaciji na poplavljenim područjima , higijensko epidemiološka situacija na prostoru Vučilovca i Krepšića i dalje je rizična,kazao je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Dr. Anto Domić, nakon jutrošnjeg nastavka izvanrednog zasjedanja Vlade distrikta Brčko.

On je kazao da su stvorene osnovne pretpostavke za ulazak u Vučilovac, a što stvara uvjete za čišćenje  prostora.

Trenutno se uspostavlja lokalni vodni objekt u funkciju,što bi do sutra trebalo biti završeno , dok danas i sutra vojska vrši izviđanje.

Vojska će preko vikenda biti okosnica sređivanja Vučilovca, a mi će mo davati adekvatnu tehničku potporu , i svaku drugu , kako bi se taj posao što prije okončao, kaže Domić.Danas je završena i preliminarna procjena šteta, izvješća idu državnim povjerenstvima, ništa se bitnije nije promjenilo , izravna šteta se procjenjuje na oko 50 milijuna maraka na području distrikta Brčko. Što se komaraca tiče oni su i dalje veliki problem, i mi smo tražili da se procedura uništavanje komaraca ubrza , postoji izvjesna opcija da Brčko bude mjesto odakle će polijetati zrakoplovi za tretiranje komaraca , dok mi činimo maksimalne napore uništavanja komaraca s zemlje  sa sredstvima kojima raspolažemo. Ipak sve to nije dovoljno, nezadovoljan sam brzinom i načinom rada , sve ide sporo, navodi gradonačelnik. Mi i dalje nastavljamo s izvanrednim zasjedanjima sve dok higijensko epidemiološka situacija ne bude apsolutno pod kontrolom , naveo je Domić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.