RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Tenis klub SOL Brčko: Filip, Matej i Andrej Đokić teniske nade Brčkog

Filip, Matej i Andrej Đokić su braća. Prva dvojica idu u osnovnu školu, a treći je gimnazijalac.

Sva trojica su odlični učenici i marljivi polaznici bijelog sporta. Uče tenis i postižu na takmičenjima dobre rezultate.

Reketi u ruci i svakodnevno vježbanje na teniskom terenu Tenis kluba SOL Brčko u centru grada koji je tik uz Stadion malih sportova „Blatuša“. Braća međusobno treniraju i igraju.

U glas kažu, tata Tomo ih je usmjerio, a oni postali nerazdvojni sa reketima i lopticama. Minulih dana su imali nastupe na Ljetnom prvenstvu BiH gdje su, kako kažu, zadovoljni postignutim rezultatima. Filip Đokić je igrao u Banja Luci na Prvenstvu BiH za igrače do 12 godina. Filip ističe da je bio nositelj prvenstva, odigrao je četiri kola i osvojio pehar za drugo mjesto. Ima 11 godina, šesti je razred Prve osnovne škole i odličan učenik.

Matej Đokić je odličan učenik IX razreda iste škole kao i Filip. Igrao je u Doboju na Ljetnom prvenstvu BiH za igrače do 14 godina. Kaže da je loše igrao i izgubio u finalu. Počeo je trenirati sa sedam godina. Osvojio je do sada 24 pehara i 13 medalja. Očekuju ga nastupi u Doboju, Banja Luci, Mostaru i Pančevu.

Andrej Đokić je već iskusan tenisač. Prošle sedmice je igrao na Ljetnom prvenstvu BiH za igrače do 18 godina. Bio je nositelj prvenstva, rangiran je igrač. Izgubio je u ¼ finalu meč. Ima 16 godina i odličan je učenik brčanske Gimnazije. Priprema se za ITF nastupe u idućem mjesecu u Pančevu, Mostaru, Nikšiću i Zlatiboru.

Tekst i slike: Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Tenis – Džumhur danas protiv Gasqueta za plasman u četvrtfinale ATP turnira u Banja Luci

Radio Brčko

Mikača iz Banja Luke i Muminović iz Tuzle osvojili turnir do 12 godina

Admir Kadrić

Канађанин Франк Данчевић освојио 13 фјучерс „Брчко опен 2016“

Admir Kadrić