RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Teniski savez BiH pružio podršku Novaku Đokoviću

Drama oko Novaka Đokovića u Australiji, odbijanje vize i neigranje na Australian Openu bila je vodeća svjetska vijest početkom 2022. godine.

Nakon svih dešavanja u vezi sa najboljim teniserom svijeta, oglasio se i Teniski savez BiH koji je pružio podršku teniseru iz Srbije u trenutnoj situaciji u kojoj se nalazi.

“Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine upućuju iskrenu podršku najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću, s obzirom da mu je uskraćena mogućnost igranja na prvom ovogodišnjem Grand Slam “Australian Open” turniru, kojeg je do sada Novak osvajao devet puta.

S tim u vezi, Teniski savez Bosne i Hercegovine i igrači Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine, izražavaju razočarenje nemilim događajima i situacijom u koju je doveden prvi reket svijeta i jedan vrhunski sportista kakav je Novak Đoković. Nadamo se da se ovako nešto nikada više neće dogoditi niti jednom sportisti na svijetu.

Đoković je u prethodnom periodu nekoliko puta posjetio Bosnu i Hercegovinu, te je svojim djelovanjem pokazao da je jedan od najhumanijih sportista svijeta. Novak se konstantno zalaže za razvoj mladih teniserki i tenisera iz regije, a u periodu pandemije korona virusa COVID-19 obezbijedio je uslove za treninge i finansijsku podršku mnogim teniserima.

Pored toga, Đoković je značajna sredstva doznačio za liječenje oboljelih od korona virusa COVID-19, kupovinu respiratora, te je pomagao ugroženima ljudima u nevolji na svim kontinentima, uključujući i Australiju. Ovim aktivnostima dokazao je svoju veliku humanost i empatiju.

Teniski savez Bosne i Hercegovine smatra da je poruka koja je poslana iz Australije štetna za teniski sport i da je ovakvim razvojem situacije najviše izgubio tenis i sport uopšte.

Još jednom želimo naglasiti da Teniski savez Bosne i Hercegovine i Davis Cup reprezentacija BiH daju punu podršku najboljem teniseru svjeta Novaku Đokoviću, njegovom timu i cjelokupnoj porodici, uz iskrene želje da iz ove situacije izađe još jači. Također, želimo mu da i dalje niže uspjehe u tenisu, te da će iskušenje kroz koje je prošao biti samo dodatni motiv da bude još veći šampion, stoji u saopštenju TSBiH.

Izvor: https://sportsport.ba/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Социјалисти неће подржати СНСД на наредним изборима

Radio Brčko

Новак имао корону 16. децембра, због тога добио изузеће од вакцинације

Radio Brčko

Novak Đoković neće braniti titulu na Mastersu u Parizu

Radio Brčko