RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Đoković u četvrtfinalu turnira u Adelejdu

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se danas u četvrtfinale turnira u Adelejdu, pošto je pobijedio 64. igrača svijeta Francuza Kventina Halisa nakon dva seta, 7:6, 7:6.

Peti teniser svijeta pobijedio je poslije nepuna dva sata igre.

Halis je dobro počeo meč, poveo je sa 5:2, a Đoković je u devetom gemu uspio da vrati brejk i smanji na 4:5. Teniseri su poslije toga osvajali gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk, koji je Đoković dobio sa 7:3.

U drugom setu nije bilo brejka i ponovo je odigran taj-brejk, koji je Đoković dobio sa 7:5.

“Moj protivnik je pokazao sjajnu igru i želim da mu čestitam na velikoj borbi. Igrao je kao teniser iz prvih 10. Dobro je servirao i na brzom terenu kao što je ovaj bilo je teško napraviti brejk, pa su dva taj-brejka danas bila realna. Drago mi je što sam savladao izazov”, rekao je Đoković.

On će u četvrtfinalu igrati protiv 18. tenisera svijeta Kanađanina Denisa Šapovalova, koji je pobijedio Rusa Romana Safijulina rezultatom 6:4, 6:3.

On je neporažen u sedam mečeva protiv Šapovalova.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Đoković potvrdio da će učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju

Radio Brčko

Novak Đoković pobijedio Karaceva i ušao u finale Australijan opena

Radio Brčko

Одбачена Ђоковићева жалба, слиједи депортација

Radio Brčko